Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 15:59

Συνάντηση Υπουργού Πολιτισμού με τον Όμιλο για την UNESCO Πρέβεζας

Εχθές την πόλη μας επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη και μας δώθηκε η ευκαιρία, αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου με επικεφαλή τον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Κατσίμπρα, να συναντηθεί μαζί της στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Κατά την διάρκεια αυτής της σύντομης συνάντησης είχαμε την ευκαιρία να επιδώσουμε Υπόμνημα σχετικά με την προσπάθεια που καταβάλλεται για να ενταχθεί ο Αρχαιολογικός Χώρος της Νικόπολης στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO με αναφορά στις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί από το έτος 2003 έως σήμερα.

Επίσης η κα. Υπουργός επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις που είχε ήδη δώσει προηγουμένως για την απόφαση να επιταχυνθούν οι ενέργειες, αρχής γενομένης από την επανασύσταση της Επιτροπής Εργασίας.

Επισημάνθηκε όμως και προφωρικά από τον Πρόεδρο του Ομίλου ο προβληματισμός για όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν άπρακτα χωρίς να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Με ικανοποίηση βέβαια ακούσαμε την δήλωση της Κυρίας Μενδώνη ότι η Νικόπολη αποτελεί ένα μοναδικό αρχαιολογικό χώρο αλλά και με επιφύλαξη ότι η προσπάθεια θα είναι επίπονη και χρονοβόρα.

Προηγούμενο Άρθρο

Τροχαίο με δύο σοβαρά τραυματίες στο Κανάλι

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...