Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 2:59

Συνάντηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας με τον Δήμαρχο Πρέβεζας

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας, πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Γεωργάκο Νικόλαο.

Αφού αρχικά, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, συνεχάρησαν τον κ. Δήμαρχο για την επανεκλογή του και αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος, στην συνέχεια ακολούθησε διαλογική συζήτηση, μέσα από την οποία δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τα παρακάτω θέματα:

Μετονομασία οδών της πόλης, στην μνήμη του διακεκριμένου Συρρακιώτη ποιητή Κώστα Κρυστάλλη και του επίσης μεγάλου δωρητή της  πόλης μας Χριστόφορου Ρίζου.

Αποτελεί παλιό αίτημα του Συνδέσμου προς τον Δήμο, του οποίου η εξέτασή του από το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αναβληθεί, λόγω αρνητικής εισήγησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Μετά την εκ νέου υποβολή του αιτήματος και την θετική διάθεση του κυρίου Δημάρχου, ο ίδιος δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, αμέσως μόλις εκδοθεί η σχετική εισήγηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ολοκλήρωση εργασιών στο Μουσείο Συρρακιωτών, προκειμένου αυτό να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Μετά την ένταξη του έργου σε επιχειρησιακό πρόγραμμα, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και την έναρξη των εργασιών, αυτές σταμάτησαν να υλοποιούνται. Σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο, η διακοπή των εργασιών οφείλεται σε διαδικαστικά ζητήματα τα οποία θα ξεπεραστούν και οι εργασίες θα συνεχιστούν άμεσα. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει όλη η αναγκαία χρηματοδότηση, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες και το Μουσείο να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Παραχώρηση δημοτικής οικοπεδικής έκτασης, με σκοπό την ανέγερση Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Συρρακιωτών.

Αποτελεί νέο αίτημα του Συνδέσμου , η πραγματοποίηση του οποίου θα συμβάλει στην διατήρηση της παράδοσης και την προαγωγή πνεύματος φιλίας. Ο κ. Δήμαρχος είδε το αίτημα με θετική διάθεση και διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την υλοποίησή του.

Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις, είμαστε αισιόδοξοι αναφορικά με την θετική διάθεση του κ. Δημάρχου και ευελπιστούμε ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του και δεν θα παραμείνουν απλά υποσχέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου θα παρακολουθεί την πορεία των θεμάτων που ετέθησαν και ανάλογα με τις εξελίξεις θα ενημερώνει τα μέλη του και θα επεμβαίνει.

Το

Διοικητικό Συμβούλιο

Προηγούμενο Άρθρο

Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Πρέβεζας – Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νόμο για ιδιωτικά – μη κρατικά Πανεπιστήμια

Επόμενο Άρθρο

Ο Χρήστος Ντίτορας συνεχίζει ως άμισθος ειδικός σύμβουλος τουρισμού στον δήμο Πάργας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...