Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 21:06

Συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας με τον Διευθυντή του Πράσινου Ταμείου

Σε μια συμβολική όσο  και σημαντική  για το περιβάλλον μέρα , την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κος Νίκος Γεωργάκος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κο Στάθη Σταθόπουλο και συζήτησε μαζί του τη βέλτιστη αξιοποίηση και απορρόφηση  των διαθέσιμων και μελλοντικών προγραμμάτων   του Ταμείου  από το Δήμο της Πρέβεζας.

Σε δηλώσεις του ο κος Στάθης Σταθόπουλος Διευθυντής του Πράσινου Ταμείου ανέφερε:

«Στο καλεντάρι των Παγκόσμιων Ημερών υπάρχει μία μέρα, η 5η Ιουνίου, αφιερωμένη  στο Περιβάλλον. Στο Πράσινο Ταμείο 365 μέρες το χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για όλες τις προκλήσεις της εποχής μας: την αντιμετώπιση των συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής, την κυκλική οικονομία, την απολιγνιτοποίηση, τις σύγχρονες αστικές αναπλάσεις, τους ελεύθερους χώρους, την προστασία του δασικού και φυσικού μας πλούτου, την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης, την ηλεκτροκίνηση ή τη διακοπή της χρήσης πλαστικών. Για την υποστήριξη των στόχων αυτών σύμμαχος και συμπαραστάτης μας είναι οι Δήμοι όλης της χώρας. Ξεχωριστή θέση ανάμεσα τους έχει ο πρόσφατα διακεκριμένος για τις επιδόσεις του στην περιβαλλοντική δράση του Δήμος της Πρέβεζας. Εύχομαι σε όλη τη δημοτική αρχή, στους εργαζόμενους και συνεργάτες και στον δήμαρχο προσωπικά να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο τη δουλειά του ώστε η προστασία του περιβάλλοντος να ειναι μια καθημερινή συνήθεια στον όμορφο αυτό τόπο της Ηπείρου»

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κος Νίκος Γεωργάκος μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε σχετικά:

«Έχω τη χαρά σήμερα, παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος, να κάνω μια από κοινού δήλωση με τον πλέον αρμόδιο  για τη σπουδαία αυτή μέρα, με τον Πρόεδρο και καλό φίλο του Πράσινου Ταμείου, κο Στάθη Σταθόπουλο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για το Δήμο Πρέβεζας του Εθνικού Πάρκου του Αμβρακικού, των εκβολών του Λούρου ποταμού, των δασών και κυρίως για την περίοδο που ξεκινάμε, της μοναδικής ομορφιάς, μεγαλύτερης και ασφαλέστερης ενιαίας αμμουδιάς του Μονολιθίου, η οποία πλέον χαίρει διπλής διεθνούς διάκρισης, αποτελεί ημέρα ιδιαίτερης σπουδαιότητας όπως και το περιβάλλον θα αποτελέσει την προμετωπίδα της στρατηγικής του Δήμου.

Green και Smart αποτελούν τους κεντρικούς άξονες ανάπτυξης και αξιοποίησης του νέου Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Ανάπτυξης 2021-2027 σε απόλυτη εναρμόνιση με τις Ευρωπαϊκές επιταγές.

Ο Δήμος Πρέβεζας έχει ξεκινήσει ήδη το σχεδιασμό για τη βέλτιστη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων τόσο από το ΕΣΠΑ 21-27 όσο και από τα διαθέσιμα στο Πράσινο Ταμείο. Στόχος μας είναι στην επόμενη διετία να ολοκληρωθεί το σχέδιο ανάδειξης, ανάπλασης και προστασίας του πλούσιου περιβαλλοντικού χάρτη του τόπου μας.

Τέλος, όταν μιλάμε για το περιβάλλον πρωτίστως είναι η γνώση και η εκπαίδευση που οφείλουμε να έχουμε ως Δημότες αλλά και έχουμε καθήκον να περάσουμε στα παιδιά μας, από την ατομική ευθύνη της προστασίας του περιβάλλοντος στις καθημερινές μας συνήθειες έως και την εθελοντική μας συμμετοχή σε δράσεις και ενέργειες που έχουν ως στόχο την προστασία και ανάδειξη του μοναδικού και πανέμορφου οικοσυστήματος της περιοχής μας.»

Προηγούμενο Άρθρο

Κατάσχεση δενδρυλλίων κάνναβης στο Καναλάκι

Επόμενο Άρθρο

Η Πρέβεζα τίμησε τη μνήμη του Οδυσσέα Ανδρούτσου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...