Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 14:22

Συνάντηση της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας

Συνάντηση  πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΚΚΕ με επικεφαλής το σ. Κωτσαντή Κώστα , γραμματέα της Τ.Ε.  και Περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή  Συσπείρωση και τους Λάμπρου Κώστα , μέλος της Τ.Ε. και Τσέγκο Νίκο μέλος της Τ.Ε και πρόεδρο της ΟΑΣ Πρέβεζας , με το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών  Υπαλλήλων Πρέβεζας με επικεφαλής τον Πρόεδρο του  κ. Μυλωνά Ευάγγελο.

Στη συζήτηση η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς υπαλλήλους ,τόσο σε τοπικό  επίπεδο , όσο και γενικότερα. Μεταξύ αυτών η μη αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις υπόσχονται , αλλά αρνούνται να

θεσμοθετήσουν.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του σωματείου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νέο συνδικαλιστικό νόμο, που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση για την εκλογή των συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών , με την κατάργηση της απλής αναλογικής και θεσμοθέτηση της ενισχυμένης αναλογικής και του ενιαίου ψηφοδελτίου , με σκοπό την χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για τις μετακινήσεις προσωπικού σε παραμεθόριες περιοχές και νησιά , τις περισσότερες φορές με τη θέληση των εργαζομένων για ενίσχυση του εισοδήματός τους.

Η αντιπροσωπεία της Τ.Ε  εξέφρασε την αλληλεγγύη  και συμπαράσταση του ΚΚΕ στους αστυνομικούς υπαλλήλους. Επεσήμανε την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας του αστυνομικού προσωπικού , ιδιαίτερα όσων από τη φύση των καθηκόντων τους έρχονται σε επαφή με ύποπτα  ή επιβεβαιωμένα κρούσματα. Επίσης ενημέρωσε  για την προώθηση από μέρους του ΚΚΕ  στη βουλή με ερωτήσεις της κοινοβουλευτικής του ομάδας, αιτήματα φορέων των αστυνομικών στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους ,όπως η πρόσφατη ερώτηση για τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων και για την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Επίσης  ενημέρωσε για τη  θέση του κόμματος  σχετικά με το χαρακτήρα του κράτους , με όποια κυβέρνηση ,  ότι είναι εχθρικό για τις λαϊκές ανάγκες όπως αποδείχθηκε με την πρόσφατη κακοκαιρία και την διαχείριση της πανδημίας. Γαλαντόμο όταν είναι να εξυπηρετήσει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως γίνεται με τα διόδια ,  τις < πράσινες> μπίζνες με τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά πάρκα, με ταυτόχρονη ενεργειακή ένδεια του λαού.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στις προσπάθειες που κάνει το σωματείο των αστυνομικών , να δεθεί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα της περιοχής  για τα ζητήματα της υγείας , της ακρίβειας και άλλων προβλημάτων, προσπάθειες που θα ενισχυθούν και από τους κομουνιστές που δρουν στα υπόλοιπα σωματεία των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Τέλος η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο  του Καλέσματος της Κ.Ε.  για συμπόρευση με το ΚΚΕ  στο δρόμο της ανατροπής και τη σημασία της εμπειρίας από τις πρόσφατες καταστροφές.

Πρέβεζα 8/2/2022 

Γραφείο Τύπου


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

 Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Επιδότηση σε ρεύμα και φυσικό αέριο: Μειώνεται για τα σπίτια, αυξάνεται για τις επιχειρήσεις

Επόμενο Άρθρο

Ακρίβεια: Προς έκτακτο επίδομα για τα ευάλωτα νοικοκυριά – Ποιοι θα το λάβουν

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...