Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 10:42

Συνάντηση της Προέδρου ΕΟΤ, Ά. Γκερέκου, με τα Επιμελητήρια Πρέβεζας και Κέρκυρας

Κοινές δράσεις για προώθηση του βιώσιμου τουρισμού στα παράλια της Ηπείρου και την Κέρκυρα 

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ της Πρέβεζας-Πάργας και της Κέρκυρας στον τουριστικό τομέα, ήταν το κύριο αντικείμενο της συνάντησης που είχε την Παρασκευή 23 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Κέρκυρας η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων των δύο περιοχών.

Στη συνάντηση, που αποτέλεσε πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Γιάννης Μπούρης, η Υπεύθυνη Γυναικείας Επιχειρηματικότητας για την ΠΕ Ενότητα Πρέβεζας και εκπρόσωπος του ΕΔΕΓΕ, Αγγελική Κωνσταντινίδη και η Αντιπρόεδρος της Τουριστικής προβολής του Δήμου Πάργας, Γεωργία Κυριάκη. Από πλευράς Επιμελητηρίου Κέρκυρας συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Χονδρογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας, Στέφανος Σπάτουλας, το μέλος της ΔΕ και Πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Βασίλης Καλούδης, το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Αντιπρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος, Αγγελική Σκολαρίκη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας βρέθηκαν η εξέταση στρατηγικών για την ενίσχυση ενός βιώσιμου  τουριστικού προϊόντος τόσο στα παράλια της Ηπείρου όσο και στην Κέρκυρα και οι τρόποι ενίσχυσης των τουριστικών και εμπορικών επιχειρήσεων των συγκεκριμένων περιοχών.

Η κα Γκερέκου, αφού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πρέβεζας και της Πάργας, σημείωσε ότι η περιοχή μπορεί να αποτελέσει ιδανικό προορισμό πολιτιστικού και γαστρονομικού τουρισμού, αγροτουρισμού και οικοτουρισμού.
Ακόμα, υπογράμμισε το γεγονός ότι τα παράλια της Ηπείρου αποτελούν «το άλλο Ιόνιο», τονίζοντας παράλληλα πως οι κοινές δράσεις με το νησί της Κέρκυρας, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, μπορούν να έχουν αμοιβαίο όφελος για τις δύο περιοχές.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η δρομολόγηση συντονισμένων δράσεων με στόχο την από κοινού ανάδειξη και προώθηση των δύο περιοχών με θεματικούς άξονες τον πολιτιστικό, γαστρονομικό και οικολογικό τουρισμό.

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Δημήτρης Καντζιώτης θα δώσει μαζί μας, με την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ, τον αγώνα στο Κανάλι και την Καστροσυκιά

Επόμενο Άρθρο

ΔΥΠΑ: Μέχρι 3 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Πάω Μπροστά», με εκπαιδευτικό επίδομα 400 ευρώ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...