Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 11:48

Συνάντηση Σπύρου Κυριάκη με την υφυπουργό Παιδείας με θέμα τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης

Η εκπαίδευση των νέων αποτελεί το θεμέλιο κάθε κοινωνίας. Το ίδιο ισχύει και για τις Δομές Επαγγελματικής Κατάρτισης που λειτουργούν στο Νομό Πρεβέζης. Χθες είχα την χαρά να επισκεφθώ στο Υπουργείο Παιδείας την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα. Ιωάννα Λυτρίβη με την οποία πραγματοποίησα μια εφ΄όλης της ύλης συζήτηση γύρω από τα θέματα εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήσαμε  για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας περί «Ενίσχυσης του Δημόσιου Πανεπιστημίου-Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» και εν γένει τον ρόλο της εκπαίδευσης  στην επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων.

Ιδιαίτερα, επισήμανα στην κα. Υφυπουργό ζωτικά και λειτουργικά θέματα που αφορούν Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης της Πρέβεζας, τις υπάρχουσες Δομές Επαγγελματικής Κατάρτισης, καθώς και τις προοπτικές που έχει ο νομός για περαιτέρω εξέλιξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης στα πλαίσια και του νόμου που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό στη Βουλή.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Το ευχαριστώ του Νίκου Γεωργάκου στον Κώστα Ακρίβη

Επόμενο Άρθρο

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο – Πρώτη συνεδρίαση υπό την προεδρία Γρηγόρη Κουμπή

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...