Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 15:58

Συνάντηση με τους αγρότες είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου – Στήριξη Γιάννη Μπούρη στα αιτήματά τους (video)

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών είχε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Επιμελητήριο Πρέβεζας ο πρόεδρος Γιάννης Μπούρης, προκειμένου να συζητήσουν για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πρωτογενή τομέα στην χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου συναντήθηκε με τους Νίκο Τσέγκο πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και τον αγρότη Λεωνίδα Ραβανό.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών μετέφεραν μια σειρά αιτημάτων προς τον κ. Μπούρη, ενώ παράλληλα ζήτησαν και την στήριξη των επαγγελματιών του νομού Πρέβεζας.

Οι αγρότες πιο συγκεκριμένα διεκδικούν, μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής, όπως αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά ανά Kwh και κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας.

Επίσης ζητούν τις κατώτατες εγγυημένες τιμές οι οποίες θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν παράλληλα εισόδημα επιβίωσης στους αγρότες προκειμένου να συνεχίζουν να παράγουν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης τόνισε ότι το επόμενο διάστημα σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας θα υπάρχει η ίδρυση αγροτικών τμημάτων όμως περιγράφεται στο νέο νομοσχέδιο, ενώ θα δημιουργηθεί και το μητρώο αγροτικών επιχειρήσεων.

”Όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι κύριος οικονομικός άξονας είναι ο τουρισμός, ο οποίος μεταφέρει υπεραξία στο τοπικό ΑΕΠ της ευρύτερης περιοχής μας. Όλοι μας, θεσμικοί φορείς και μη έχουμε εκτιμήσει ότι ένα μεγάλο brand για την περιοχή μας είναι όλα τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα. Πάρα πολλοί επισκέπτονται την περιοχή μας δεδομένο ότι έχει καταστεί τουριστικός προορισμός για τα προϊόντα τα οποία παράγουμε. Άρα οφείλουμε να είμαστε δίπλα στον αγρότη, δίπλα στον κτηνοτρόφο, δίπλα στον παραγωγό, προκειμένου να τον ενισχύσουμε και να τον βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις’’.

Τέλος ο κ. Μπούρης τόνισε ότι  το Επιμελητήριο θα σταθεί αρωγός δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο της αγροτιάς, της κτηνοτροφίας και της παραγωγής.

Ο εκπρόσωπος των αγροτών Λεωνίδας Ραβανός κάλεσε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να επισκεφθεί το μπλόκο στην περιοχή του Λούρου, προκειμένου να ακούσει τους αγρότες και να δει από κοντά τα προβλήματα με τον Γιάννη Μπούρη να αποδέχεται την πρόσκληση.

Προηγούμενο Άρθρο

Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ν. Πρέβεζας – Παρουσίαση βιβλίου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΛΕΤΤΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ».

Επόμενο Άρθρο

Την επόμενη Παρασκευή συγκροτείται σε σώμα το νέο Δ.Σ της ΠΕΔ Ηπείρου – Τα εκλεγμένα 21 Μέλη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...