Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 7:26

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δημοτικής Ενότητας Πρέβεζας και του Προέδρου του Επιμελητηρίου

Συνάντηση εργασίας μεταξύ εκπροσώπων του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δημοτικής  Ενότητας Πρέβεζας με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πρέβεζας
κ. Ιωάννη Μπούρη πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Οκτωβρίου 2021 στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου καλωσόρισε τον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Ντούσια Δημήτριο και τον αντιπρόεδρο κ. Κούρκουλα Βασίλειο και επί τη ευκαιρία τους ευχήθηκε για την εκλογή τους.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων, ανάγκες και προοπτικές για το ευρύτερο καλό του τόπου, ενώ επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία καλή θέληση και προώθηση της συνεργασίας των δύο φορέων.

Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα κάτωθι:

  • Αποτίμηση Τουριστικής περιόδου και αναγκαιότητα επιμήκυνσης αυτής.
  • Προγραμματισμός δράσεων προβολής και υποδομών για την επικειμένη τουριστική περίοδο.
  • Χρηματοδότηση δημιουργίας Ιστοσελίδας του συλλόγου.
  • Ενημέρωση του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Μπούρη Ιωάννη με την ιδιότητα ως Αντιπρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων καθώς και ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε  για τα τρέχοντα Ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων και για τα επικείμενα προγράμματα χρηματοδοτήσεων που αφορούν τον κλάδο, καθώς και για την συνάντηση που είχε στην Αθήνα με την Υφυπουργό Τουρισμού κα Ζαχαράκη Σοφία.

Ο κ. Ντούσιας Δημήτριος ανέφερε ότι η περιοχή μας είναι μεταξύ εκείνων  που εξαρτώνται οικονομικά από το τουριστικό προϊόν. Ο συγκεκριμένος τομέας αποτελεί βασικό άξονα του οικονομικού γίγνεσθαι της περιοχής στον οποίο βασίστηκε η μεγέθυνση τα προηγούμενα χρόνια και εξέφρασε την άποψη ότι θα ακολουθήσει στο μέλλον τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται ως θεμελιακό μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκε η πλήρης ταύτιση απόψεων και επιβεβαιώθηκε η αναγκαία σύμπραξη που απαιτείται για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Τέλος, οι  δύο φορείς δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση  της επικοινωνίας και της συνεργασίας τους, καθώς το Επιμελητήριο θα σταθεί αρωγός του συλλόγου στις δράσεις του σε κάθε επίπεδο.

Προηγούμενο Άρθρο

Σπύρος Ριζόπουλος: Ανίκανη να παρακολουθήσει τα μεγάλα ζητήματα του τόπου η Περιφερειακή Αρχή

Επόμενο Άρθρο

Ευχαριστήριο μήνυμα του Άρη Ζάχου για τις εκλογές της ΝΟΔΕ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...