Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 4:35

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Πανελλαδική δράση των σωματείων για την Υγεία

Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας, παρουσία μιας σειράς σωματείων της περιοχής πραγματοποίησε σήμερα 13/01/2022 Πανελλαδική ημέρα δράσης  για την Υγεία, σύσκεψη, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νοσοκομείου με τους ελαστικά εργαζόμενους του νοσοκομείου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση.

Αυτό που διαπιστώθηκε από τη  σύσκεψη είναι πως και στο νοσοκομείο Πρέβεζας όπως και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας όλο και μεγαλύτερος αριθμός μόνιμων υπαλλήλων αντικαθίσταται από συμβασιούχους, στα πλαίσια πάντα της λογικής κόστους-οφέλους και στην βάση της πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να μετατρέψουν τα νοσοκομεία σε αυτοτελείς υγειονομικές μονάδες με οικονομική αυτοτέλεια.

Οι ελαστικά εργαζόμενοι, είναι εξ ορισμού εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας διότι εκτός του ότι “κοστίζουν” λιγότερο για ένα νοσοκομείο-επιχείρηση, εκτός του ότι έχουν αντικειμενικά λιγότερα εργασιακά δικαιώματα, είναι πιο εύκολα αναλώσιμοι και βρίσκονται σε μια διαρκή εργασιακή ομηρία.

Αυτοί όμως οι εργαζόμενοι που σήκωσαν και σηκώνουν ένα τόσο  μεγάλο βάρος μπροστά  στην πανδημία και που κράτησαν με τον ενθουσιασμό και την συμβολή τους το νοσοκομείο όρθιο και ανοιχτό σε αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, κινδυνεύουν τους επόμενους μήνες να μείνουν άνεργοι, μιας και οι συμβάσεις των περισσότερων, λήγουν αρχής γενομένης από τον Μάρτιο μήνα. Αυτοί οι εργαζόμενοι, αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αν και είναι οι περισσότεροι νέοι σε ηλικία και με αυτή την έννοια είναι το μέλλον του νοσοκομείου, κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο. Αυτό είναι το ευχαριστώ της Κυβέρνησης !!

Το επόμενο χρονικό διάστημα κινδυνεύουν επίσης να μείνουν άνεργοι, μαζί με τους 66 συμβασιούχους και 12 εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και που σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας σκοπεύουν να τους απολύσουν. Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου θεωρεί πως η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την επιλογή αυτών των εργαζόμενων να μην εμβολιαστούν, για να υλοποιήσει την πολιτική των απολύσεων στο Δημόσιο, ακόμη και μόνιμων υπαλλήλων. Τα επιχειρήματα δε που χρησιμοποιεί είναι στην πλειοψηφία τους σαθρά, με αποτέλεσμα, να δίνει έδαφος σε ακραίους κύκλους που επιχειρούν να καθοδηγήσουν το λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Δεν μπορεί η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο Υπουργός να επικαλείται την ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων για να απολύσει μόνιμους υπαλλήλους σε αναστολή την στιγμή εκδίδει ΚΥΑ να επιστρέφουν οι υγειονομικοί στην δουλειά τους μετά από 5 ημέρες καραντίνας ακόμη και αν έχουν ήπια συμπτώματα.

Η σημερινή, μαζική σύσκεψη των ελαστικά εργαζόμενων του νοσοκομείου Πρέβεζας, δείχνει εξ ορισμού τον δρόμο τον οποίο θα πρέπει να ακολουθούν οι εργαζόμενοι, συμβασιούχοι και μη  και που δεν είναι άλλος από τον δρόμο της οργανωμένης πάλης, από τον δρόμο της συμμαχίας των εργαζομένων στην Υγεία με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους από όλους κλάδους για ένα σύστημα Υγείας που θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες σε όλο τον λαό και που με ένα πρωτοβάθμιο πυκνό δίκτυο θα δίνει έμφαση στην πρόληψη

Απαιτούμε

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων,
  • ‘Άμεση παράταση των συμβάσεων  σε όσους αυτές λήγουν
  • Καμία απόλυση εργαζόμενου που βρίσκεται σε αναστολή εργασίας
  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Ενίσχυση δημόσιων νοσοκομείων και δομών ΠΦΥ με  αύξηση κρατικής χρηματοδότησης
  • Επίταξη των ιδιωτικών  δομών υγείας
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
  • Ανέγερση νέου, αποκλειστικά δημόσιου νοσοκομείου στην πόλη της Πρέβεζας

Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ένας χρόνος χωρίς τον Βαγγέλη Καραμανίδη – Το Σάββατο το ετήσιο μνημόσυνο

Επόμενο Άρθρο

Ο Κώστας Μήτσης στον Κώστα Χαρδαβέλλα στην Αρένα της Ζωής (βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...