Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 5:58

Συγκίνηση και ευχές στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Αρχάγγελο

Όταν οι μνήμες της ιστορίας ζωντανεύουν και η συγκίνηση στα μάτια των περισσοτέρων είναι φανερά, τα πολλά λόγια είναι περιττά.

Μια εκδήλωση ανανέωσης ή καλύτερα επαναδραστηριοποίησης ενός Πολιτιστικού συλλόγου με ρίζες από την Μικρά Ασία, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στον Αρχάγγελο, εκεί όπου ο τοπικός σύλλογος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Δαρδαμάνης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Γρηγόρης Κουμπής, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Ζαλόγγου Γιώργος Σαργιάνογλου και μέλη του συλλόγου και κάτοικοι της περιοχής.

Ο δήμαρχος έδωσε τις δικές του ευχές για υγεία σε όλους, τόνισε ότι η προσπάθεια βοήθειας προς τον σύλλογο θα συνεχιστεί, όπως γίνεται με όλους τους συλλόγους του δήμου.

”Η επιτυχημένη εκδήλωση που διοργανώσαμε με το Δήμο το περασμένο καλοκαίρι στον Αρχάγγελο για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή αποτέλεσε την απαρχή ώστε να επαναδραστηροποιηθεί ο τοπικός Σύλλογος Αρχαγγέλου των απογόνων των Μικρασιατών Προσφύγων από την τουρκική βαρβαρότητα. Σήμερα κατόπιν του καλέσματος του Συλλόγου και του προέδρου της ΤΚ, κόψαμε όλοι μαζί στον Αρχάγγελο ως μία μεγάλη πρεβεζάνικη οικογένεια τη βασιλόπιτα για το 2023 με ευχές για υγεία και προκοπή και η νέα χρονιά ξεκινά γεμάτη από αισιοδοξία, ελπίδα και στόχους για το Δήμο της καρδιάς μας” δήλωσε ο Νίκος Γεωργάκος με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση Στέργιου Γιαννάκη με υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και συζήτηση για ΑΕΝ και Τμήμα Σωστικών

Επόμενο Άρθρο

Ευχαριστήριο από την Φιλαρμονική ”Ορφέας” για την δωρεά της οικογένειας Βερυκοκάκη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...