Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 3:28

Στο επίκεντρο η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς σε εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας

Με την παρουσία των οικογενειών των δυο εργαζομένων, που έχασαν τη ζωή τους στο εργατικό δυστύχημα στη Χόχλα και με την τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, που πραγματοποίησαν το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΤΕΕ) με θέμα “Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία”, όπου μέσα από τις τοποθετήσεις αναδείχθηκε πως οι εργαζόμενοι είναι σε κίνδυνο.

Στις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Δημόπουλος, σημειώνοντας ότι οι ομιλητές της εκδήλωσης θα δώσουν απαντήσεις για το πώς μπορούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στον χώρο της Εργασίας τους.

Ο πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ Ανδρέας Στοϊμενίδης αναφέρθηκε στη ραγδαία επιδείνωση και κλιμάκωση των θανάτων στη χώρα μας, τόνισε πως στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των επικίνδυνων συνθηκών στην εργασία, η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και η αφύπνιση των εργοδοτών, ώστε να μειωθούν οι θάνατοι και να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι να εργάζονται με ασφάλεια. Σε μαύρο ρεκόρ είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος παραπέμπουν τα στοιχεία για τα εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας όπου ανέρχονται σε 76 τους πρώτους δέκα μήνες του 2022. “Όταν απουσιάζουν η υγεία και η ασφάλεια πλήττεται ο ίδιος ο εργαζόμενος” τόνισε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος ανέφερε ότι “το ενδιαφέρον του για την εκδήλωση είναι τριπλό ως μηχανικός , ως δήμαρχος και ως ευρωπαίος πολίτης που επιθυμεί να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας στην εργασία σε ένα περιβάλλον που να σέβεται και προστατεύει τον εργαζόμενο.” Ο ίδιος ανέφερε ότι ο δρόμος είναι μακρύς και πως απαιτείται εκπαίδευση και ενημέρωση προς πάσα κατεύθυνση.

“Δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες τραγικών καταστάσεων” είπε ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, αναφέρθηκε στα ατυχήματα με εργαζόμενους του Δήμου Πάργας, μίλησε για την πίεση που υπάρχει στο εργασιακό περιβάλλον και τόνισε ότι “όλα όσα θα ακούσουμε να μην τα ξεχάσουμε”. Στις δράσεις του Επιμελητηρίου για θέματα υγείας και ασφάλειας αναφέρθηκε η κ. Αγγελική Κωνσταντινίδη μέλος της διοίκησης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δρ. Ανδρέας Στοϊμενίδης, Πρόεδρος ΟΣΕΤΕΕ με θέμα “Οι εργαζόμενοι σε κίνδυνο. Οι προτάσεις των Συνδικάτων”, ο Άρης Ζώης Αναπληρωτής Προϊστάμενος Περιφερειακής Διεύθυνσης Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας Ηπείρου και Ιονίων Νήσων της Επιθεώρησης Εργασίας αναφέρθηκε για τα ατυχήματα σε τεχνικά έργα και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, η Κωνσταντίνα Ζορμπά, Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός, Υπεύθυνη Παραρτήματος Ιωαννίνων, ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. μίλησε για τους κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία, ενώ ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, Δικηγόρος Αθηνών- Ποινικολόγος αναφέρθηκε στις ενέργειες και τα δικαιώματα μετά το ατύχημα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ των άλλων ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Φραγκούλης, ο πρώην δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτης Ζέρβας, οι δημοτικοί σύμβουλος Βαγγέλης Γιαννουλάτος και Παύλος Σαραμπασίνας, ο πρόεδρος του συλλόγου Εστίασης Πρέβεζας Σπύρος Κόκκαλης, η διευθύντρια της ΔΥΠΑ Πρέβεζας Ρία Ιωάννου, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και εργαζόμενοι, καθώς επίσης και οι οικογένειες των δύο θυμάτων στο εργοστάσιο της Χόχλας Καναλακίου.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Φωτογραφίες: onprevezanews.gr


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Στράτος Ιωάννου: “Κάνουμε πολύ σημαντικό έργο στον τομέα της πρόληψης και αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το νομό”

Επόμενο Άρθρο

Προχωρά η διαδικασία για το έργο “Βελτίωση αποκατάστασης οδού Παράκαμψης Φιλιππιάδας”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...