Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 18:52

Στο Άμπου Ντάμπι η Δέσποινα Παπαμιχαήλ για το WTA 500

Εκτός από τη Μαρία Σάκκαρη, στο πολύ δυνατό 500άρι τουρνουά του Άμπου Ντάμπι για την 1η εβδομάδα της σεζόν, αναμένεται να αγωνιστούν ακόμα δυο Ελληνίδες τενίστριες, οι Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Παρά την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης στο τένις σε όλο τον κόσμο από αυτή την εβδομάδα, τα προβλήματα με τον Covid-19 είναι πολλά στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, γι’ αυτό και τα τουρνουά της 1ης εβδομάδας της σεζόν σημαδεύτηκαν από πολλές αποχωρήσεις.

Από το Άμπου Ντάμπι συγκεκριμένα, απέσυραν τις συμμετοχές τους από το κυρίως ταμπλό 8 παίκτριες, οι Belinda Bencic, Saisai Zheng, Caroline Garcia, Jelena Ostapenko, Danielle Collins, Patricia Maria Tig, Katerina Siniakova και Alison Van Uytvanck. Επιπλέον, απέσυραν τις συμμετοχές τους και άλλες 27 παίκτριες που θα έπαιζαν είτε ως alternates στο κυρίως ταμπλό, είτε στα προκριματικά.

Αυτό σημαίνει πως μπήκαν -και μάλιστα με σχετική ευκολία- στα προκριματικά οι Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Δέσποινα Παπαμιχαήλ, οι οποίες θα ξεκινήσουν εκτός απροόπτου τη χρονιά από το πολύ δυνατό τουρνουά του Άμπου Ντάμπι, του οποίου τα χρηματικά έπαθλα ξεπερνούν συνολικά το μισό εκατομμύριο δολάρια.

Επίσης θα γίνουν 3 οι ελληνικές συμμετοχές στο τουρνουά, καθώς στο κυρίως ταμπλό θα αγωνιστεί η Μαρία Σάκκαρη, η οποία ταξίδεψε χθες για το Άμπου Ντάμπι.

Τέλος, να σημειωθεί πως παρά τις πολλές αποσύρσεις, το τουρνουά συνεχίζει να έχει ένα εξαιρετικά δυνατό ταμπλό, αφού μεταξύ άλλων θα αγωνιστούν οι Sofia Kenin, Elina Svitolina, Karolina Pliskova, Aryna Sabalenka, Garbine Muguruza, Elise Mertens, Anett Kontaveit, Marketa Vondrousova και Amanda Anisimova.

H κλήρωση του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί αύριο (04/01) στις 17:00 ώρα Ελλάδας, ενώ οι πρώτοι αγώνες αναμένεται να ξεκινήσουν την Τρίτη (05/01).

Προηγούμενο Άρθρο

Κοινή Υπουργική Απόφαση για τετραετή φοίτηση στις ΑΣΤΕ και νέο πρόγραμμα σπουδών

Επόμενο Άρθρο

Στο ”δεύτερο κύμα” εμβολιασμών covid-19 το Νοσοκομείο Πρέβεζας – Ξεκινούν 8 Ιανουαρίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...