Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 8:38

Στούς δρόμους και πάλι οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων (video-pic)

Για ακόμη μία φορά οι μαθητές του μουσικού σχολείου Πρέβεζας βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από το σχολείο, κατευθύνθηκε στην Λ. Ιωαννίνων, Λ. Ειρήνης και κατέληξαν στον χώρο κάτω από το δημαρχείο της Πρέβεζας.

Το Μουσικό Σχολείο συμμετείχε στην Πανελλήνια μουσική διαμαρτυρία των Μουσικών σχολείων της χώρας, φωνάζοντας τα αιτήματά τους με την συνοδεία μουσικών οργάνων.

Συνθήματα όπως:  “Θέλουμε ένα κτίριο που να μην είναι ερείπιο” και άλλα πολλά, οι μαθητές ξεσήκωσαν τους περαστικούς, βλέποντάς του να περνούν στους δρόμους της Πρέβεζας.

Μερικά από τα αιτήματα των μαθητών είναι:

-πιστοποίηση των θεωρητικών σπουδών σε κάθε απόφοιτο μουσικού σχολείου (θεωρία, αρμονία) και των μαθημάτων μουσικών οργάνων

-επιπλέον μοριοδότηση των παιδιών που ενδιαφέρονται για τις μουσικές σχολές.

-δωρεάν μουσικά εγχειρίδια για τα μαθήματα που εξειδικεύονται στη θεωρητική μουσική εκπαίδευση (θεωρία, αρμονία, ιστορία μουσικής, μορφολογία, οργανογνωσία) και στα μαθήματα οργάνων, καθώς δεν έχουν όλα τα παιδιά την οικονομική δυνατότητα που απαιτείται για να τα προμηθευτούν.

-μεγαλύτερη και έγκαιρη πρόσληψη μουσικών καθηγητών, ιδιαίτερα σε όργανα με μικρότερη ζήτηση, όπως κανονάκι, τρομπέτα, τρομπόνι, κόρνο κτλ.

Προηγούμενο Άρθρο

Νίκος Ζαχαριάς: ”Η Πάργα είχε μια καλή τουριστική σεζόν” – συνέντευξη

Επόμενο Άρθρο

Οι αλιείς της Πρέβεζας συνεχίζουν τις περιβαλλοντικές δράσεις τους

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...