Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 8:37

Στους δρόμους του Λούρου με τα τρακτέρ οι αγρότες έστησαν μπλόκο (video)

Την Παρασκευή στις 11 το πρωί οι αγρότες έστησαν μπλόκο με τα τρακτέρ τους στον Λούρο Πρέβεζας, προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας Νίκος Τσέγκος σχολίασε τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη κάνοντας λόγο για «υποκινούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών» σημείωσε πως οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, ενώ χαρακτήρισε προκλητική τη στάση του Υπουργού.Οι αγρότες διεκδικούν, μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής, όπως αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά ανά Kwh και κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές οι οποίες θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν παράλληλα εισόδημα επιβίωσης στους αγρότες προκειμένου να συνεχίζουν να παράγουν.

Λένε όχι στα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ο οποίος προβλέπει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με ταυτόχρονη μείωση των χορηγούμενων αποζημιώσεων ενώ παράλληλα ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για τη είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση ζωικής και φυτικής παραγωγής.

Ζητούν την άμεση καταβολή των παρακρατηθέντων ποσών από τις ενισχύσεις σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Συνεχίζεται η επιδότηση ενοικίου στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας από τον Δήμο Πάργας

Επόμενο Άρθρο

Όλοι οι Νεοδημοκράτες έδωσαν δυναμικό παρών στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας (video-pics)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...