Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 17:29

“Στοπ” στην ανεξέλεγκτη κοπή δέντρων από το βουνό “Βαλαωρίτης” βάζουν ο Δήμος Ζηρού και η Τοπική Κοινότητα Κρανιάς

“Φρένο” στην κοπή δέντρων στο βουνό Βαλαωρίτης βάζει με απόφασή του ο Δήμος Ζηρού κάνοντας αποδεκτό σχετικό αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Κρανιάς. Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου η οποία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Σωτήρη Μπόμπορη.
Σύμφωνα με τον κ. Μπόμπορη το Συμβούλιο της Κρανιάς αποφάσισε να προτείνει προς κάθε εμπλεκόμενη Υπηρεσία να απαγορευθεί για τουλάχιστον πέντε χρόνια η κοπή και πάσης φύσεως ξύλευση δέντρων στη δασική έκταση Βαλαωρίτης.
Το βουνό σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τ.Κ έχει απογυμνωθεί σε μεγάλο βαθμό και δημιουργείται κίνδυνος για πλημμύρες και καταστροφές στον οικισμό Τύρια, ενώ με την απογύμνωση της δασικής έκτασης υπάρχει κίνδυνος εξαφάνισης της άγριας πανίδας.
Ο Δήμαρχος Ζηρού και Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Καλαντζής στην τοποθέτησή του επεσήμανε ότι ο Δήμος συμφωνεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας για την απαγόρευση κοπής δέντρων στη θέση Βαλαωρίτης και με το να μη χορηγούνται άδειες για υλοτομία από τη Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας με κυριότερο λόγο την διάβρωση του εδάφους που έχει ως αποτέλεσμα μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση ο οικισμός Τύρια να πλημμυρίζει.
Επίσης ο Δήμαρχος Ζηρού επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες του γίνονται αποδέκτες παραπόνων και καταγγελιών για ανεξέλεγκτη ή παράνομη κοπή δέντρων στην εν λόγω περιοχή τα οποία – σύμφωνα με τις αναφορές των καταγγελλομένων- δεν χρησιμοποιούνται μόνο για οικιακή χρήση των κατοίκων αλλά και για εμπορία.
Ο κ. Καλαντζής εξάλλου δήλωσε διατεθειμένος να συνδράμει όπου του ζητηθεί, για να εφαρμοσθεί η απόφαση, προκειμένου να προστατευθεί η περιοχή στο μέτρο του δυνατού που είναι εφικτό από καταστροφές ακραίων καιρικών φαινομένων πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι κ.α τα οποία πλήττουν της περιοχή αυτή κάθε χρόνο με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τον Δήμο όσο και για του κατοίκους ειδικά του οικισμού της Τύριας.
Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Προηγούμενο Άρθρο

Με μοναδικό θέμα το νοσοκομείο συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας – Απευθείας Μετάδοση

Επόμενο Άρθρο

Εντάχθηκε στο “Φιλόδημος ΙΙ” η κατασκευή ραμπών και WC για ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...