Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 12:42

Στον ΣΚΑΪ οι “Καπετάνισσες” της Πρέβεζας σε ζωντανή σύνδεση από το λιμάνι του Αγίου Θωμά! (video)

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 από το λιμάνι του Αγ. Θωμά έγινε ζωντανή σύνδεση με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ όπου οι “Καπετάνισσες” της Πρέβεζας: Μαρία Λεοπούλου,Σιλιόγκα Δήμητρα, Μούτσιου Σύλβια και Χαμαλέλη Ερμιόνη μίλησαν και εξήγησαν στους παρουσιαστές της εκπομπής Γιώργο Γρηγοριάδη και Γιάννη Πιτταρά στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “ΔΕΚΑΤΙΑΝΟΙ”  τον παραδοσιακό τρόπο όπου αρματώνουν τα δίχτυα.

Ένα είδος πλεξιματος και επισκευής παλαιών παραδοσιακών διχτυών όπου είναι μία ενασχόληση άρρηκτα συνυφασμένη με μία δραστηριότητα Ελληνική, το ψάρεμα και την θάλασσα.

Τοποθετούν σχοινιά, φελλούς, μολύβια στα καινούργια δίχτυα όπου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα η διαδικασία αυτή που οι γυναίκες βοηθούν τους ψαράδες άντρες τους.

Η Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας συνεχίζει δυναμικά την προβολή και προώθηση του Νομού μας, εστιάζει στην παράδοση τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Πρέβεζας σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Με Όραμα, Εξωστρέφεια, Προγραμματισμό, Στρατηγική δίνουμε την δυνατότητα να προβληθούν αξιόλογοι και δημιουργικοί Άνθρωποι της Τέχνης αλλά και τα τοπικά μας προϊόντα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκίδης Πολύκαρπος μίλησε για της άξιες “Καπετάνισσες” αλλά και για την ιδιαίτερη ποιοτική γαστρονομία μας, για τα αλιεύματα του Αμβρακικού όπου και προσκάλεσε τους παρουσιαστές της εκπομπής να έρθουν να φιλοξενηθούν στην Πόλη μας για να απολαύσουν και να γευτούν την Πρεβεζάνικη κουζίνα.

Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις “καπετάνισσες” για την συνεργασία με την Ένωση, την Κυριακή Σουρτζή για την υποστήριξη, τους παρουσιαστές της Εκπομπής Γιώργο Γρηγοριάδη Γιάννη Πιτταρά, την εξαιρετική συνεργάτιδα  τους Τίνα Μιχαηλίδου Μαυρομιχάλη, τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπως επίσης και όλα τα παιδιά του κοντρόλ που συντέλεσαν για να βγει το άψογο τηλεοπτικό αποτέλεσμα.

Με τιμή
Το Δ.Σ.

Προηγούμενο Άρθρο

Μεγάλη Ανταπόκριση στο κάλεσμα Συλλογής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας στο Νομό Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας συνυπέγραψε στο ΥΠ.ΑΝ. παρουσία του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, της Διοίκησης της Μ.Ο.Δ. Α.Ε. και των πέντε Δημάρχων της συνέργειας την Ο.Χ.Ε. για τον Αμβρακικό

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”: Επιστολή του Συλλόγου προς τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με την οδική ασφάλεια στον αστικό ιστό της Πρέβεζας

ΠΡΟΣ: Δήμο Πρέβεζας (γρ. Δημάρχου),  Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας (γρ. Αντιπεριφερειάρχη), Τροχαία Πρέβεζας […]