Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 14:28

Στις 100 καλύτερες τενίστριες του κόσμου η Δέσποινα Παπαμιχαήλ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του τένις, δύο Ελληνίδες βρίσκονται στο Top100 του κόσμου. Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κατάφερε να μπει στο Top100 στα διπλά και να γίνει η… πολύ σημαντική παρέα της Μαρίας Σάκκαρη.

Το τένις γυναικών στην Ελλάδα ποτέ δεν ήταν ένα από τα δημοφιλή αθλήματα. Αντιθέτως, χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει ο κόσμος να αντιληφθεί πως έχουμε καλές τενίστριες και η προσπάθεια ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Μαρία Σάκκαρη έχει δώσει τον δικό της αγώνα και έχει γίνει μία πραγματική πρέσβειρα του αθλήματος για τις τενίστριες όλου του κόσμου όμως δεν ήταν μόνη. Μία από τις Ελληνίδες που τώρα τη συντροφεύει στο Top100 του κόσμου στο τένις, είναι η Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Μετά από μία πολύ καλή σεζόν, μέσα στην οποία κατέκτησε τρεις τίτλους στα διπλά (Μπουένος Άιρες, Μπαρανκίλα και Μέξικο Σίτι) η Παπαμιχαήλ κατάφερε στις αρχές του Δεκεμβρίου να βρεθεί εντός των κορυφαίων 100 τενιστριών του κόσμου στα διπλά και να πετύχει ένα ιστορικό γεγονός. Αφού μπήκε στο Top100, και συγκεκριμένα στο Νο93, έγινε η δεύτερη Ελληνίδα που βρίσκεται σε αυτή τη λίστα αυτή τη στιγμή και για πρώτη φορά είδαμε δύο Ελληνίδες να βρίσκονται παράλληλα εντός των πρώτων 100 στο τένις γυναικών. Μπορεί η Παπαμιχαήλ να το πέτυχε στα διπλά, όμως αυτό δεν αφαιρεί καθόλου από την ιστορικότητα του γεγονότος.

«Μεγάλη συγκίνηση αλλά και κίνητρο το να βρίσκομαι στις πρώτες 100»

Η Παπαμιχαήλ, μιλώντας στο GWomen, τόνισε το αίσθημα υπερηφάνειας που νιώθει και όχι άδικα: «H αλήθεια είναι ότι νιώθω περήφανη! Είναι χρόνια που δουλεύω σκληρά και ζω μόνη μου στο εξωτερικό με τον στόχο να μπω στις πρώτες 100 και το γεγονός ότι το πέτυχα έστω και στα διπλά μου δίνει μεγάλη συγκίνηση αλλά και κίνητρο να το πετύχω και στα μονά.

Όλη η πορεία από τα γήπεδα στην Πρέβεζα, από μικρή, να έχω φτάσει να παίζω στα μεγαλύτερα στάδια του κόσμου είναι εκπληκτική .Ωστόσο έχω ακόμη στόχους να πετύχω οπότε θέλω να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά. Εμείς που έχουμε ξεκινήσει το άθλημα από όταν δεν ήταν τόσο γνωστό, νιώθουμε πολύ όμορφα τώρα που ο κόσμος αρχίζει να το αγαπάει τόσο».

Τώρα, ο στόχος της Παπαμιχαήλ θα γίνει να μπορέσει να αναρριχηθεί στην κατάταξη όσο πιο ψηλά μπορεί και να καταφέρει το αντίστοιχο κατόρθωμα και στο μονό: «Οι στόχοι συνεχώς ανανεώνονται. Τώρα, ο στόχος στα διπλά είναι το Top50 και στα μονά το Top100. Θα δουλέψουμε σκληρά μέχρι να τους πετύχουμε και ανυπομονώ να θέσω ακομα υψηλότερους στόχους», εξήγησε η Παπαμιχαήλ η οποία επίσης τόνισε πως μόλις συναντηθούν με την Μαρία Σάκκαρη στην Αυστραλία θα συζητήσουν σίγουρα γι’ αυτό το ζήτημα ενώ βέβαια είναι τα αμοιβαία συγχαρητήρια.

Δέσποινα Παπαμιχαήλ στο GWomen: «Το όνειρο δεν σβήνει, μέχρι να το πετύχω»

Πηγή: gazzetta.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Εκδήλωση με θέμα «Ημερίδα της Υγείας της Γυναίκας» στην Φιλιππιάδα

Επόμενο Άρθρο

17 Δεκεμβρίου – Το Πυροσβεστικό Σώμα γιορτάζει τους Άγιους Προστάτες του – Ανοιχτές Υπηρεσίες για επίσκεψη απ’ το κοινό

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...