Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 17:47

Στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες-ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες

Τραγικά επίκαιρο το σύνθημα της εξέγερσης του 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα που πλέον κυκλοφορεί  ελεύθερος.

Ένας 16χρονος χαροπαλεύει μετά από πυροβολισμούς που δέχτηκε από αστυνομικό, αν και άοπλος, μετά από καταδίωξη γιατί δεν πλήρωσε τα 20 ευρώ βενζίνη σε ένα πρατήριο. Δεν ήταν λάθος ούτε έγκλημα μόνο του αστυνομικού, είχε το πράσινο φως από το Θεοδωρικάκο που συμπαραστάθηκε στους αστυνομικούς που πυροβόλησαν και σκότωσαν το Νίκο Σαμπάνη πριν λίγους μήνες. Είχε την κάλυψη της ρατσιστικής κυβέρνησης και εξασφαλισμένο το να πέσει στα μαλακά από το νομικό πλαίσιο που διατήρησαν και αναβάθμισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Η μεροληπτική αστική δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της για να μπορεί να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι αστοί και οι πολιτικοί που κλέβουν εκατομμύρια, οι αστυνομικοί που σκοτώνουν παιδιά, οι καπιταλιστές που ληστεύουν, βυθίζουν στη φτώχεια και ξεσπιτώνουν το λαό.

Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Ένας 12χρονος μαθητής έπεσε νεκρός από την έκρηξη σε λέβητα σχολείου στις Σέρρες. Λεφτά όμως για τα σχολεία δεν υπάρχουν μας λένε, ούτε για την υγεία. Η δολοφονική πολιτική τους έχει λεφτά για τον «εκσυγχρονισμό» της αστυνομίας, για τους πολεμικούς εξοπλισμούς, τα συστήματα παρακολούθησης, τις επιδοτήσεις των λαμόγιων-επενδυτών, τις φοροαπαλλαγές των ολιγαρχών.

Ο καπιταλισμός είναι άρρωστος, βρώμικος, δολοφονικός. Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες, αλλά δεν θα τελειώσουν από μόνες τους, θα βάλουμε χέρι και εμείς.

Να πέσει η κυβέρνηση που δολοφονεί. Να πάψει η κοροϊδία της συναινετικής αντιπολίτευσης. Δεν θα μας σώσει καμιά κυβέρνηση. Να τα αλλάξουμε όλα και όλους. Το σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της καταπίεσης, των ανταγωνισμών, των διακρίσεων, και της φτώχειας.

Να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Ο οργανωμένος λαός και η νεολαία να παλέψουμε για όλα όσα μας αξίζουν και μας αναλογούν, την ειρήνη, την αλληλεγγύη, την ελευθερία, την ισότητα, τα δικαιώματα μας στον πλούτο που παράγουμε και στη ζωή που μας ανήκει.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Προηγούμενο Άρθρο

Πρόταση σύγκλισης του ΔΣ του ΕΚΠ και της γενικής συνέλευσης αντιπροσώπων του ΕΚΠ για να παρθούν αποφάσεις για κλιμάκωση με νέα γενική απεργία στις 15 Δεκέμβρη

Επόμενο Άρθρο

Ο Γ.Γ του Κ.Κ.Ε Δημήτρης Κουτσούμπας το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στην Πρέβεζα – Το πρόγραμμα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...