Στιγμές τρόμου στον Αχέροντα: Βράχος χτύπησε μητέρα στο κεφάλι – Υποβλήθηκε σε 15 ράμματα μπροστά στα τρία παιδιά της

Ημερομηνία:

spot_img

Μία οικογενειακή εκδρομή που ξεκίνησε με όνειρα για όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις στην Πρέβεζα, μετατράπηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε έναν πραγματικό εφιάλτη για μία πενταμελή οικογένεια από το Αγρίνιο.

Το ζευγάρι, μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά του, είχε επιλέξει την Πρέβεζα για τις καλοκαιρινές του διακοπές, όπου διέμενε για μία εβδομάδα. Το Σάββατο 11 Ιουλίου αποφάσισαν, μαζί με ακόμη μία οικογένεια, να επισκεφθούν τον Αχέροντα ποταμό, έναν από τους δημοφιλέστερους φυσικούς προορισμούς της περιοχής.

Όπως κάνουν καθημερινά δεκάδες επισκέπτες, έτσι και εκείνοι αποφάσισαν να διασχίσουν την όχθη του ποταμού. Στο σημείο βρίσκονταν πολλές ακόμη οικογένειες με μικρά παιδιά, χωρίς κανείς να μπορεί να φανταστεί τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Ξαφνικά, ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το πρανές και κατέληξε με δύναμη στο σημείο όπου κινούνταν οι επισκέπτες, τραυματίζοντας σοβαρά στο κεφάλι τη μητέρα της οικογένειας.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα επικράτησε πανικός. Η γυναίκα έπεσε αιμόφυρτη, ενώ τα τρία παιδιά της παρακολουθούσαν σοκαρισμένα τη μητέρα τους να βρίσκεται στο έδαφος μέσα στα αίματα. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν δραματικές, με τους λουόμενους και τους επισκέπτες να σπεύδουν να βοηθήσουν.

Καθοριστική αποδείχθηκε η παρουσία μίας νοσηλεύτριας από την Αφρική, η οποία βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το σημείο. Χωρίς να χάσει χρόνο έτρεξε κοντά στη γυναίκα και της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, κρατώντας την σταθερή μέχρι να φτάσει η οργανωμένη βοήθεια.

Η τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά με βάρκα στην όχθη του ποταμού και από εκεί με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς. Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού της κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της στο Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου οι γιατροί προχώρησαν στη συρραφή του τραύματος με 15 ράμματα.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το ατύχημα, η γυναίκα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Όπως αναφέρει, υποφέρει από έντονες ζαλάδες, παρουσιάζει χαμηλό αιματοκρίτη, ενώ αναγκάζεται να φορά αυχενικό κολάρο, ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών.

Μιλώντας στο OnPrevezaNews.gr, θέλησε να δημοσιοποιήσει την περιπέτειά της, όχι μόνο για όσα βίωσε η ίδια και η οικογένειά της, αλλά κυρίως για να μην περάσουν άλλοι άνθρωποι την ίδια δοκιμασία.

Όπως καταγγέλλει, στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπήρχε καμία προειδοποιητική πινακίδα που να ενημερώνει τους επισκέπτες για πιθανό κίνδυνο κατολίσθησης ή αποκόλλησης βράχων.

«Αν βλέπαμε έστω μία πινακίδα που να προειδοποιεί για κατολισθήσεις, δεν θα περνούσαμε ποτέ από εκεί, ειδικά έχοντας μαζί μας τα τρία παιδιά μας», τονίζει χαρακτηριστικά.

Η ίδια δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει πόσο διαφορετική θα μπορούσε να είναι η κατάληξη του περιστατικού.

«Ευτυχώς ο βράχος χτύπησε εμένα και όχι κάποιο από τα παιδιά. Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν έπεφτε πάνω σε ένα παιδί. Μόνο αυτή η σκέψη με στοιχειώνει καθημερινά», αναφέρει συγκλονισμένη.

Με την προσωπική της μαρτυρία απευθύνει έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν το συγκεκριμένο σημείο και, εφόσον απαιτείται, να προχωρήσουν άμεσα στην τοποθέτηση ευδιάκριτων προειδοποιητικών πινακίδων ή και στη λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας, ώστε να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Ένα καλοκαιρινό ταξίδι αναψυχής μετατράπηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε μια εμπειρία που η οικογένεια από το Αγρίνιο δύσκολα θα ξεχάσει ποτέ. Και το μεγαλύτερο ερώτημα που αφήνει πίσω της αυτή η περιπέτεια είναι ένα: θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν υπήρχε η κατάλληλη ενημέρωση για τον κίνδυνο;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Νίκος Σολδάτος έκανε πράξη το αίτημα του ΕΚΑΒ Πρέβεζας – Προσέφερε laptop για το εκπαιδευτικό έργο

Μια πρωτοβουλία που ενισχύει έμπρακτα την εκπαιδευτική ομάδα του...

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ: Ενημερωτική δράση στο ΚΗΦΗ Πρέβεζας από την 1η ΤΟΜΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21...

Ηγουμενίτσα: Το «σενάριο» των τεσσάρων κουκουλοφόρων κατέρρευσε – Ο 27χρονος ομολόγησε τη δολοφονία της 25χρονης

Από την καταγγελία για ληστεία στην ομολογία του εγκλήματος...