Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 22:48

Σταυρίνας Καρά «Η θάλασσα μέσα μου» Δημοτική Πινακοθήκη Πρέβεζας «Γιάννης Μόραλης» – Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Την ποιητική συλλογή της Σταυρίνας Καρά «Η θάλασσα μέσα μου» παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 το απόγευμα στο ισόγειο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πρέβεζας «Γιάννης Μόραλης» η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας. Για το βιβλίο και την ποιήτρια Σταυρίνα Καρά θα μιλήσουν ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, φιλόλογος και συγγραφέας, και η Κική Σακκά, υπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας. Ποιήματα της συλλογής θα αποδώσει η ίδια η ποιήτρια.

Στα 35 ποιήματα της συλλογής «Η θάλασσα μέσα μου», η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Εντύπωσις», η Σταυρίνα Καρά επιχειρεί μια ελεύθερη περιπλάνηση σε ποικίλα θέματα του σύγχρονου ανθρώπου, όπως ο έρωτας, η φιλία, η φύση, ο στοχασμός, η ατομική και συλλογική αγωνία για τα τεκταινόμενα της εποχής μας, η επιθυμία της φυγής, η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Μέσα στους στίχους της κυριαρχεί η τρυφερότητα και η ανθρωπιά, μαζί με την ανάγκη της επικοινωνίας και της συντροφικότητας. «Η θάλασσα μέσα μου» είναι η πρώτη ποιητική απόπειρα της πολλά υποσχόμενης Αρτινής ποιήτριας Σταυρίνας Καρά.

Η Σταυρίνα Καρά, λογοτεχνικό ψευδώνυμο της Σταυρούλας Πλακιά, γεννήθηκε το 1987 στην Άρτα, όπου και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Είναι απόφοιτη του τμήματος Φυσικοθεραπείας Πανεπιστημίου Πατρών (Αίγιο) και εργάζεται ως Φυσικοθεραπεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας. Έχει εκπονήσει και καταθέσει στην Εθνική Βιβλιοθήκη την πτυχιακή της ερευνητική μελέτη με θέμα «Βαθμός ικανοποίησης αποδεκτών φυσικοθεραπείας στον ελλαδικό χώρο», η οποία βαθμολογήθηκε με άριστα 10. Ζει στην Άρτα με την κόρη της Ελένη.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Σύσκεψη για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου – Το πρόγραμμα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...