Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 3:44

Στίβος: Πρωταθλητής Ελλάδος στο ύψος ο Αντρέα Μίτα στον Βόλο – ΄΄Πέταξε” στα 2,19μ. – Δεύτερη επίδοση στην Ευρώπη

Μετά από έναν σπουδαίο αγώνα ο αθλητής του Α.Σ ”ΕΥΖΗΝ” Πρέβεζας, Αντρέα Μίτα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αντρών που πραγματοποιήθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, κατέλαβε την πρώτη θέση στο άλμα εις ύψος με 2,19μ.,σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ και παράλληλα την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ20.

Ο 18χρονος αθλητής από την Πρέβεζα είχε να συναγωνιστεί τον περσινό πρωταθλητή Ελλάδος Αντώνη Μέρλο του ΠΑΟΚ, με τον οποίο μοιράστηκαν την πρώτη θέση.

Ο Αντρέα Μίτα είχε από μία αποτυχημένη προσπάθεια στα 2,05μ, και στα 2,15μ. που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια, ενώ τα 2.19μ. τα πέρασε με την πρώτη προσπάθεια.

Στην συνέχεια ο αθλητής του Α.Σ ”ΕΥΖΗΝ” Πρέβεζας προσπάθησε να περάσει τα 2,22μ., χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Μετά το τέλος του αγώνα η προπονήτρια του Πρεβεζάνικου Συλλόγου, Σίλα Γέροντα δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα.

”Ήρθαμε απόλυτα έτοιμη για τον σημερινό αγώνα. Ο Αντρέα βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα και την κατάκτηση της πρώτης θέσης” δήλωσε η Σίλα Γέροντα.

“Είμαι πολύ χαρούμενος με την σημερινή μου εμφάνιση. Είμαι χαρούμενος τόσο με το νέο ρεκόρ, όσο και με το γεγονός ότι τα άλματα στα 2,22 μ. ήταν. πολύ καλά. Έχω μπροστά μου δύο ακόμη αγώνες, στους οποίους θεωρώ πως μπορώ να κυνηγήσω ακόμη καλύτερες προσπάθειες. Ο μεγάλος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου θέλω να διεκδικήσω άλματα πάνω από τα 2,20 μ. και ένα μετάλλιο”, είπε ο αθλητής.

Προηγούμενο Άρθρο

I.P.C – Η απάντηση στις απολυμάνσεις και στις απεντομώσεις στην Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Στην «Gastronomy Preveza» οι Ορίζοντες Ηπείρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...