Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 17:03

Στίβος: Ο Αντρέα Μίτα κυνηγάει το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20 – Έκανε νέο ατομικό ρεκόρ

Ο πρωταθλητής του ύψους Αντρέα Μίτα του Α.Σ Πρέβεζας ”ΕΥ ΖΗΝ”, προετοιμάζεται εντατικά με στόχο το όριο των 2,10 για το Ευρωπαϊκό Κ20.

Ο αθλητής του ΕΥ ΖΗΝ μαζί με την προπονήτρια του συλλόγου Σίλα Γέροντας συμμετείχαν σε δύο αγώνες με τον Αντρέα να πραγματοποιεί νέο ατομικό ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα στις 14 Ιανουαρίου 2023, συμμετείχε στο Φεστιβάλ αλμάτων κλειστού στίβου που έγινε στην Θεσσαλονίκη με τον Αντρέα να περνάει το 2,09 (προηγούμενο ρεκόρ 2,06), τερματίζοντας στην δεύτερη θέση.

Στις 2 Φεβρουρίου 2023 ο αθλητής του Α.Σ Πρέβεζας ”ΕΥ ΖΗΝ” συμμετείχε στο Διεθνές Μίτιγκ Ύψους που πραγματοποιήθηκε από τον Φιλαθλητικό Καλλιθέα-Μοσχάτο-Ταύρο και στο οποίοα συμμετείχαν αθλητές από όλο τον κόσμο!!

Ο Ανδρέας Μίτα που κυνηγά το 2.10μ για το ευρωπαϊκό Κ20 ήταν 4ος με 2.07μ.

Η διοργάνωση έγινε για πρώτη φορά φέτος από τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας και ανήκει στην κατηγορία Challenger του World Indoor Tour της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Εθνικής Αντίστασης με ειδικό τάπητα («πλεκτό» τύπου Mondo) πάνω από το ξύλινο δάπεδο του γηπέδου μπάσκετ.

Η διεξαγωγή ενός αγώνα ύψους στην Καλλιθέα έφερε στο κλειστό γυμναστήριο πολλές δόξες του αγωνίσματος, όπως ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, Λάμπρος Παπακώστας, ο Δημήτρης Κοκότης και ο Γιώργος Φαρμάκης.

Η προπονήτρια του Α.Σ Πρέβεζας ”ΕΥ ΖΗΝ” Σίλα Γέροντα δήλωσε ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις του αθλητή, λέγοντας ότι η προσπάθεια συνεχίζεται με στόχο να πιάσει ο Αντρέα το όριο των 2,10.

Προηγούμενο Άρθρο

Η Κινηματογραφική Λέσχη προβάλλει ένα από τα αριστουργήματα της χρονιάς την ταινία «ΑfterSun»

Επόμενο Άρθρο

ΠΑΣΟΚ: Συνάντηση υποψηφίων βουλευτών με τη νομαρχιακή

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...