Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 22:41

Στέργιος Γιαννάκης: Στήριξη για το ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού στο Ριζοβούνι

Αναφορά προς τους αρμόδιους φορείς και υπουργεία απέστειλε ο Βουλευτής Ν.Δ Ν. Πρέβεζας Στέργιος Γιαννακης, με την οποία ζητά να τροποποιηθεί η ΚΥΑ που καθορίζει την χρήση λειτουργίας και συστέγασης δημόσιων σχολικών κτιρίων.

Με αυτό τον τρόπο ο Στέργιος Γιαννάκης στηρίζει την προσπάθεια του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού, η οποία έχει να κάνει με την λειτουργία του Δημοτικού ΚΔΑΠ ”Το Μελίσσι” στο Ριζοβούνι.

Πρέβεζα 13/01/2021

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:

  1. Τον Υπουργό Εσωτερικών

κ. Μάκη Βορίδη

  1. Τον Υπουργό Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων

κ. Κωστή Χατζηδάκη

  1. Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

κα Νίκη Κεραμέως

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα σας διαβιβάζω Απόσπασμα από το Πρακτικό 14/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού, Ν. Πρεβέζης, το οποίο συνεδρίασε στις 16/12/2020 με αφορμή ψήφισμα διαμαρτυρίας που κατέθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας Ριζοβουνίου σχετικά με το άρθρο 1, παρ. 4 του Νόμου 4756/2020 του  Υπουργείου Εργασίας στο οποίο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τα ΚΔΑΠ.

Συγκεκριμένα στο Νόμο αυτό, σύμφωνα με τον οποίο εξουσιοδοτούνται τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων και Παιδείας & Θρησκευμάτων να εκδώσουν Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ορίζει το νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοτότησης των ΚΔΑΠ, υπάρχει μία διατύπωση η οποία περιέχει τον όρο «κατ΄ εξαίρεση» σχετικά με την αδειοδότηση των ήδη λειτουργούντων ΚΔΑΠ σε εν ενεργεία σχολικές μονάδες..

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της Κοινότητας Ριζοβουνίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Θεσπρωτικού δεδομένου ότι το Δημοτικό ΚΔΑΠ «Το Μελίσσι» συστεγάζεται με το Νηπιαγωγείο Ριζοβουνίου και υπάρχει κίνδυνος αναστολής λειτουργίας του. Ως εκ τούτου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζηρού προτείνει: α) Να εξαλειφθεί από την ΚΥΑ η διατύπωση «κατ΄ εξαίρεση» και να αντικατασταθεί από τη διατύπωση «δύναται η στέγαση των ΚΔΑΠ σε δημόσια σχολικά κτίρια», β) Να διατυπωθεί με πιο ξεκάθαρο τρόπο η προστασία όσων ΚΔΑΠ λειτουργούν ήδη σε εν ενεργεία σχολικές μονάδες και να διασφαλιστεί απόλυτα πως σε καμία περίπτωση δεν θα ανασταλεί η λειτουργία τους και 3) Να αυξηθεί η χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ ώστε να διασφαλίζονται αφενός η φιλοξενία όλων των παιδιών, μέχρι εξαντλήσεως της δυναμικότητας των Δημοτικών ΚΔΑΠ και αφετέρου οι θέσεις των εργαζομένων μέσα από την απαραίτητη βιωσιμότητα των δομών αυτών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω καθώς επίσης και ότι το θέμα αυτό αφορά και άλλα ΚΔΑΠ της χώρας μας που συστεγάζονται με σχολικές μονάδες και δεδομένου ότι τα ΚΔΑΠ διαδραματίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας καθώς παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά οικογενειών εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων με χαμηλό οικονομικό εισόδημα, παρακαλώ να μου γνωρίσετε την άποψή σας καθώς και τις  ενέργειές σας για την επίλυση του ανωτέρω θέματος.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

 

Δείτε το πρακτικό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού

Προηγούμενο Άρθρο

Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για τον Δεκέμβριο 2020

Επόμενο Άρθρο

Σχολεία: Κλειστά μέχρι νεωτέρας γυμνάσια και λύκεια

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...