Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 14:53

Στέλλα Βαρτελάτου: Μήνυμα για την εργατική Πρωτομαγιά

Με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά η κα Στέλλα Βαρτελάτου, υποψήφια Βουλευτής Νομού Πρέβεζας με το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, προέβη στο ακόλουθο μήνυμα:

«Η εξέγερση τον Μάιο του 1886 στο Σικάγο αποτελεί σύμβολο των διεκδικήσεων των εργαζομένων όλου του κόσμου για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης αλλά και τιμής για όλους εκείνους που  διαχρονικά έδωσαν αγώνες, αλλά και θυσιάστηκαν διεκδικώντας εργατικά δικαιώματακαι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Δυστυχώς μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι το ζήτημα της εργασίας. Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους απασχολούμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίες, τους ανέργους και γενικά τους ανθρώπους της παραγωγικής διαδικασίας, σε δεινή θέση.

Στην Ήπειροη ανεργία αγγίζει το 13%, που είναι από τα μεγαλύτερα ποσοστά σε όλη τη χώρα. Το τελευταίο τρίμηνο του 2022 μάλιστα κατέγραψε και νέα αύξηση.  Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ το 2022 οι μισθωτοί έχασαν το 7,4% από τις πραγματικές τους αμοιβές λόγω της ακραίας ακρίβειας και υπεροφορολόγησης. Τα είδη πρώτης ανάγκης  αυξήθηκαν έως και πάνω από 50%, ενώ μία στις δύο προσφερόμενες θέσεις εργασίας είναι μερικήςή διαλλειπτικήςαπασχόλησης.

Οι Νέοι μας βιώνουν ένα αδιέξοδο και αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε αναζήτηση καλύτερων συνθηκών και επαγγελματικών προοπτικών. Τόσο ως προς τις συνθήκες εργασίας και αμοιβής, όσο και αναφορικά με τις προοπτικές της απασχόλησης, την καριέρα και την οικονομική ανέλιξη, η κατάσταση στη χώρα μας είναι δύστοπη.

Η πίεση στους εργαζομένους εντάθηκε την περίοδο των μνημονίων, όπου μονομερώς τα βάρη έπεσαν στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Αυτή η κρίση παρατάθηκε επικίνδυνα με τους απαράδεκτους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, περίοδο κατά την οποία απελευθερώθηκαν οι απολύσεις και μειωθήκαν οι αποζημιώσεις και συνεχίστηκε επί Ν.Δ. με τον αντεργατικό ‘Νόμο Χατζηδάκη’. Τα δυσμενή αποτελέσματα και των δύο κυβερνητικών χειρισμών τα βιώνουμε σήμερα.

Με αφετηρία τις εκλογές της 21ης Μαΐου καλώ, εργαζομένους και ανέργους του Νομού μας ν’ απαιτήσουν την ΑΛΛΑΓΗ και στις εργασιακές σχέσεις.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει το κόμμα των εργαζομένων, το Κίνημα που έδωσε ώθηση στους Νέους, που στάθηκε στο πλευρό των αγροτών, που διασφάλισε τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Το ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι όσοι αγωνιούμε για το μέλλον και την Προοπτική του Τόπου μας!

Χαιρετίζω την Εργατική Πρωτομαγιά και καλώ, εργαζομένους, ανέργους, αγρότες, αλλά και τους συνταξιούχους να πάρουν δυναμικά μέρος στις κινητοποιήσεις.

Ένα καλύτερο μέλλον είναι εφικτό.

Ένα μέλλον με τον λαό στο προσκήνιο!.

Το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει αποδείξει ότι μπορεί να το εγγυηθεί!.

Site: stellavartelatou.gr

Facebook Page: StellaVartelatou

Προηγούμενο Άρθρο

Πασχαλινές ιστορίες Νο4: ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ του π. Δημητρίου Μπόκου

Επόμενο Άρθρο

Εθνικές εκλογές: Πλούσια και συνεχής η πολιτική δραστηριότητα ΚΚΕ σε όλο το νομό

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...