Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 12:59

Σπύρος Ριζόπουλος : Στις προτεραιότητες η προσαρμογή των προδιαγραφών για τον παραδοσιακό οικισμό στο Συρράκο

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό στα Τζουμέρκα η  πολυπληθής ομάδα των Οριζόντων Ηπείρου βρέθηκε στο Συρράκο. Ο Σπύρος Ριζόπουλος συνομίλησε με τους κατοίκους και τους ανέπτυξε τις προτάσεις του για την περιοχή.

Κεντρικό θέμα των κατοίκων του χωριού είναι η διευθέτηση και το ξεκαθάρισμα όσον αφορά τους παραδοσιακούς οικισμούς και εν συνέχεια να επιτευχθεί μείωση τόσο των τιμών στα υλικά όσο και του γενικότερου κόστους που απαιτείται για τη συντήρηση των παραδοσιακών κατασκευών.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου δεσμεύτηκε πως θα ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα του Συρράκου ούτως ώστε να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα τι ισχύει για τη συγκεκριμένη περιοχή, προτάσσοντας την προσαρμογή  των προδιαγραφών και κατ επέκταση  του κόστους για τη διατήρηση της «ταυτότητας» του παραδοσιακού οικισμού.

Τις συγκεκριμένες προτάσεις η τοπική κοινωνία τις υποδέχθηκε με θέρμη. Το γεγονός δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση στα στελέχη των Οριζόντων Ηπείρου καθώς το πρόγραμμα της παράταξης βρίσκει  ανταπόκριση στον κόσμο που επιθυμεί την υλοποίηση έργων.

Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου συνόδευαν οι υποψήφιοι της Π.Ε. Iωαννίνων Άλκης Λάνταβος, Τάκης Σιδέρης , Σπύρος Υφαντής, Δημήτρης Κλήμης, Ιορδάνης Ιωαννίδης και ο Δημήτρης Γερογιάννης.

Προηγούμενο Άρθρο

Στράτος Ιωάννου: Η δημιουργία καταδυτικών πάρκων στην Ήπειρο αλλάζει τα δεδομένα στην τουριστική ανάπτυξη΄΄

Επόμενο Άρθρο

Στον Φιλαθλητικό Πρέβεζας συνεχίζει και η Βασιλική Κοσμίδου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...