Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 19:00

Σπύρος Κόκκαλης: ”Όλοι θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο…”

Στο Κέντρο Υγείας Πρέβεζας βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος των Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας Σπύρος Κόκκαλης, ο οποίος πήγε εκεί με προγραμματισμένο ραντεβού, προκειμένου να πραγματοποιήσει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19.

Ο κ. Κόκκαλης μάλιστα ενθουσιάστηκε με την διαδικασία που γίνεται, αλλά και τον τρόπο εξυπηρέτησης των ιατρών και των νοσηλευτριών του Κέντρου Υγείας, τους οποίους και ευχαρίστησε.

Μάλιστα ο πρόεδρος Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας σε δηλώσεις που έκανε στην κάμερα του onprevezanews.gr μίλησε για την διαδικασία του εμβολιασμού, παροτρύνοντας όλους να κάνουν το εμβόλιο, ιδιαίτερα τους ανθρώπους της εστίασης λέγοντας χαρακτηριστικά: ”Αν δεν σέβονται τον εαυτό τους, ας σεβαστούν όλους τους υπόλοιπους΄΄.Η διαδικασία ωστόσο είναι πολύ απλή – Δείτε τα βήματα

  • Προσερχόμαστε το εμβολιαστικό κέντρο που έχει καθοριστεί 15 λεπτά νωρίτερα, αφού μας γίνεται η απαραίτητη θερμομέτρηση και απαντήσουμε σε ερωτήσεις, όπως αν έχουμε έρθει σε επαφή την τελευταία εβδομάδα με κρούσμα κορονοϊού, ή αν έχουμε βήχα κ.α περιμένουμε στην αίθουσα αναμονής.
  • Ακολουθεί η μέτρηση πίεσης, και οξυγόνου, ενώ δίνουμε τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχουμε μαζί μας, όπως ταυτότητα, ΑΜΚΑ και βεβαίωση ραντεβού.
  • Μπαίνουμε στην αίθουσα εμβολιασμού, με τον υπεύθυνο ιατρό να μας κάνει μία σειρά ερωτήσεων, προκειμένου να γίνει γνωστό αν έχουμε υποκείμενα νοσήματα ή άλλες παθήσεις, για να ακολουθήσει η υπογραφή ενός εγγράφου.
  • Καθόμαστε σε ειδική καρέκλα όπου νοσηλεύτρια πραγματοποιεί τον εμβολιασμό.
  • Λαμβάνουμε έγγραφο το οποίο αναγράφει την δεύτερη δόση εμβολιασμού (Ημερομηνία και Ώρα).

Από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου όπου και ξεκίνησε ο εμβολιασμός και στα Κ.Υ, μέχρι σήμερα στο Κέντρο Υγείας Πρέβεζας έχουν πραγματοποιηθεί 150 εμβολιασμοί ηλικιών 60-64, με συνανθρώπους μας από Πρέβεζα, αλλά και από Βόνιτσα.Το εμβόλιο που χρησιμοποιείται είναι της AstraZeneca.

Στο Κ.Υ Πρέβεζας σημαντικός είναι ο ρόλος και του ΤΟΜΥ, όπου επισκέπτριες υγείας βοηθούν στην πραγματοποίηση εμβολιασμών.Το Κέντρο Υγείας Πρέβεζας ξεκινάει τους εμβολιασμούς καθημερινά από τις 08.00 το πρωΐ έως της 20.00 το βράδυ, σε δύο βάρδιες, πραγματοποιώντας κατά μ.ο μέχρι στιγμής 40 εμβολιασμούς.

Δείτε τι δήλωσε στο onprevezanews.gr ο Σπύρος Κόκκαλης μετά το πέρας της διαδικασίας

Προηγούμενο Άρθρο

Ομόφωνα η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου

Επόμενο Άρθρο

Ο Δήμαρχος υπέγραψε τη σύμβαση για εκτεταμένες επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...