Σπύρος Κυριάκης – 6 νέες θέσεις Ιατρών στα Κέντρα Υγείας Νομού Πρεβέζης

Ημερομηνία:

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας η προκήρυξη 6 επί θητεία θέσεων ειδικευμένων Ιατρών του κλάδου ΕΣΥ στα Κέντα Υγείας του νομού μας.

Οι ειδικότητες που προκηρύσσονται αφορούν την πλήρωση

  • 2 θέσεων στο Κ.Υ. Πάργας ειδικότητας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας, Επιμελητών Α’.
  • 1 θέσης στο Κ.Υ. Καναλακίου ειδικότητας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας, Επιμελητή Β’.
  • 1  θέσης στο Κ.Υ. Πρέβεζας ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας, Επιμελητή Β’.
  • 1 θέσης στο Κ.Υ. Φιλιππιάδας ειδικότητας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας, Επιμελητή Β’.
  • 1 θέσης στο Κ.Υ. Θεσπρωτικού ειδικότητας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας, Επιμελητή Β’.

Η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση  esydoctors.moh.gov.gr, ενώ η προθεσμία υποβολής θα εκκινήσει στις 09/07/2026 και θα λήξει στις 27/07/2026 (ώρα 12:00 μεσημέρι).

Τονίζεται ότι τα Κ.Υ. Πάργας και Καναλακίου έχουν ενταχθεί στις προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α’, ενώ το Κ.Υ. Θεσπρωτικού στην κατηγορία Β’ των περιοχών αυτών, γεγονός που συνεπάγεται αυξημένα οικονομικά κίνητρα στους Ιατρούς που υπηρετούν σε αυτά.   

Η διάδοση της νέας αυτής προκήρυξης, αλλά και των προαναφερόμενων οικονομικών κινήτρων, κρίνονται πολύ σημαντικά για την πλήρωση των παραπάνω θέσεων Ιατρών. Ειδικά για το Κ.Υ. Πάργας (προβληματική και άγονη περιοχή κατηγορίας Α’), καλώ όλους τους φορείς να στηρίξουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια εύρεσης ιατρικού προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι, στο τέλος του προηγούμενο έτους και μόνο για τα Κέντρα Υγείας του νομού μας, προκηρύχθηκαν 4 θέσεις ειδικευμένων Ιατρών κλάδου ΕΣΥ, ενώ με τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ 2Κ/2026 και 4Κ/2026, προκηρύχθηκαν συνολικά 14 θέσεις μόνιμου προσωπικού, διαφόρων ειδικοτήτων. Επιπλέον, μόλις τον προηγούμενο μήνα, εγκρίθηκαν 2 νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο Κ.Υ. Πάργας.

Παράλληλα, υπενθυμίζονται οι εργασίες ανακαίνισης στα Κ.Υ. Πάργας και Καναλακίου, οι οποίες ολοκληρώνονται σύντομα και, παράλληλα με την ενίσχυση του ιατρικού και λοιπού προσωπικού, αναμένονται να αναβαθμίσουν ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Όπως είχε επισημανθεί και στην πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, οι ενέργειες για την περαιτέρω ενίσχυση του υπηρετούντος ιατρικού αλλά και λοιπού προσωπικού στις δομές υγείας του νομού μας, πρέπει να συνεχιστούν με την ίδια ένταση.

Γι’ αυτό και τον ευχαριστώ θερμά, τόσο τον ίδιο για τη συνολική συνεργασία μας, όσο και την αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, για την έμπρακτη συνδρομή τους, στις προσπάθειες που γίνονται για την επαρκέστερη δυνατή στελέχωση των δομών υγείας του τόπου μας.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αντιδρούν οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου: Ζητούν «πάγωμα» της ασφαλτόστρωσης και διάλογο

Το Σάββατο 18/07/2026, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του Συλλόγου...

Ο Διονύσης Ζάχος έρχεται στην Πρέβεζα με την ξεκαρδιστική παράσταση «De Grèce» – Είσοδος ελεύθερη

Μια ξεχωριστή θεατρική βραδιά γεμάτη σάτιρα, χιούμορ και ανατρεπτικές...