Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 8:06

Σπύρος Κυριάκης: ”Να δοθεί το όνομα του Δημήτρη Τσαντούλα σε οδό στον δήμο Πρέβεζας” (video)

Ο Βουλευτής της Ν.Δ Ν. Πρέβεζας Σπύρος Κυριάκης, κατά την διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Πρέβεζας το Σάββατο το απόγευμα στο Μαργαρώνα Ρουαγιάλ και παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Σπανάκη και του Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου προχώρησε στην εξής πρόταση, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο και κάνοντας αναφορά για ανθρώπους – αγωνιστές που δεν είναι πια μαζί μας είπε:

‘’Αγαπητέ δήμαρχε ένα αίτημα και ένας λόγος να δοθεί το όνομα του πρώην βουλευτή Δημήτρη Τσαντούλα σε έναν δρόμο του δήμου Πρέβεζας’’.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Τσαντούλας

Ο Δημήτρης Τσαντούλας γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1936 (απεβίωσε 7 Απριλίου 2022) και ήταν γιος του ιατρού και πρώην βουλευτή Πρέβεζας Χριστόφορου Τσαντούλα και της Κυριακής Ζαχαριάδου.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αθηνών της Ιατρικής Σχολής.

Ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης του Ήπατος και συμμετείχε σε πολλές ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρίες.

Το 2000 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα βουλευτή ενώ εξελέγη το 2004 και θήτευσε στο συγκεκριμένο αξίωμα μέχρι το 2007. Το διάστημα 2002-2004 ήταν μέλος της εξωκοινοβουλευτικής επιτροπής Υγείας και Πρόνοιας της ΝΔ.

Προηγούμενο Άρθρο

Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 140 και πλέον εκτελεσθέντων Κατοίκων Λάκκας Σουλίου

Επόμενο Άρθρο

Σπύρος Κυριάκης – Έδωσε το σύνθημα της νίκης και για τις Ευρωεκλογές (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...