Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 18:02

Σπύρος Κυριάκης: ”Μια «θρησκεία» που δεν σέβεται”

Αυτή είναι μία από τις βασικότερες διδαχές του Δαλάι Λαμα για τον 21ο αιώνα.

Ο Bουδισμός, όπως κάθε μεγαλη θρησκεία, κατανοεί και διδάσκει την έννοια του αλληλοσεβασμου.Πως δεν γίνεται να ζητάς από κάποιον να σε σεβαστεί εάν πρωτίστως δεν τον σέβεσαι και εσύ.

Η μόνη ίσως από της θρησκείες που δεν ασπάζεται την έννοια του αλληλοσεβασμού είναι ο Κομμουνισμός. Μην απορείτε με τον όρο θρησκεία. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς μια αποτυχημένη στην πράξη πολιτική θεωρία η οποία παρόλα αυτά συνεχίζει να λατρεύεται φανατικα από τους οπαδούς της, εκτός από «θρησκεία»;Η προερχόμενη ιδεολογικά από τον Κομμουνισμό αριστερά λοιπόν εν γένει στην Ελλάδα, είναι μία «θρησκεία» που ζητάει απ’ όλους να τη σεβαστούν χωρίς αυτή να σέβεται τίποτα και κανέναν.

Έννοιες όπως σεβασμός στην πατρίδα, σεβασμός στη θρησκεία, σεβασμός στην οικογένεια, στην εννομη τάξη, στο κράτος δικαίου δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο της, ενω την ίδια ώρα απαιτει απ’ όλους μας να σέβομαστε την ίδια και τους “αγώνες” της.

Προσωπικά αδυνατώ να σεβαστώ την αριστερά, όσο αυτή δεν σέβεται εμένα ως πολίτη. Και σίγουρα δεν μπορώ επ’ουδενί να σεβαστώ το “δικαίωμα” της να διαδηλωνει ανα πάσα άρα και στιγμή, καταπατώντας τον νόμο εν μέσω πανδημιας!

Αντίθετα, έχω επιλέξει να σέβομαι τις θυσίες των συνανθρώπων μου που τηρούν πίστα τα μέτρα, τους υγειονομικούς που καθημερινά δίνουν τεράστιες μάχες αλλά κυρίως τα θύματα του κορονοϊού και τους συγγενείς τους που πένθουν.

Όταν η αριστερά θα αρχίσει να σέβεται εμένα ως πολίτη τότε θα το σκεφτώ και εγώ να σεβαστω τους “αγώνες” της. Μεχρι τότε θα πρέπει όλοι μας να σεβαστούμε την ιστορική μας ευθύνη απέναντι στις στιγμές που ζούμε.

*Ο Σπύρος Κυριάκης είναι επιχειρηματίας και πολιτευτής της ΝΔ στον νομό Πρέβεζας

Πηγή: parapolitika.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Συνεργασία ACS Courier και NRG

Επόμενο Άρθρο

Τηλεδιάσκεψη για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό πραγματοποίησε η Ν.Δ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...