Πανελλήνιες: Αυτές είναι οι δύο πιθανές ημερομηνίες – Ποιοι επιστρέφουν… πρώτοι στα σχολεία

Ημερομηνία:

spot_img

Στοίχημα. Αυτό ήταν και είναι για την κυβέρνηση το όλο ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων μετά το “λουκέτο” λόγω της κατάστασης που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός. Ένα ακόμη στοίχημα, ωστόσο, είναι και το τι μέλλει γενέσθαι με τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, το υπουργείο Παιδείας φέρεται να εξετάζει δύο ημερομηνίες για να ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες. Και πιο συγκεκριμένα η 22α ή η 29η Ιουνίου.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα είναι οι πρώτοι που θα ξαναμπούν σε τάξεις μετά την χαλάρωση των μέτρων, αλλά σε ολιγομελή τμήματα. Αυτό εκτιμάται πως θα συμβεί μέσα στον Μάιο και συγκεκριμένα στις 11 ή στις 18 του μήνα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τάξεις με 20-22 παιδιά θα σπάσουν σε τρία τμήματα 7-8 μαθητές για τα μέτρα προστασίας κατά του φονικού ιού.

Τα παιδιά μέχρι τις 15 Ιουνίου θα κάνουν μαθήματα στα μόνο πανελλαδικώς εξεταζόμενα και όχι στα γενικής.

Δυσκολότερα τα πράγματα στις υπόλοιπες τάξεις

Την ίδια ώρα, πάντως, προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, του Γυμνασίου και ειδικά για τα παιδιά του Δημοτικού.

Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ θα ήθελε μια παράταση του σχολικού έτους έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό στο τραπέζι είναι ανοιχτό το σενάριο για έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς νωρίτερα.

Σημειώνεται πως λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης (σ.σ. δείτε εδώ όλες τις αλλαγές) για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι έληξε την Πέμπτη 9 Απριλίου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των φετινών υποψηφίων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

20 χρόνια, χιλιάδες χαμόγελα και μια υπόσχεση για το αύριο – Ο Τάσος Δράκος γιόρτασε μια διαδρομή ζωής στην Πρέβεζα (video-pics)

Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, αναμνήσεις και ανθρώπους που συνδέθηκαν...

Συλλυπητήριο μήνυμα Δήμου Ζηρού για την απώλεια του Δημητρίου Πάντου

Ο Δήμος Ζηρού εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για...

400 αθλητές έτρεξαν για καλό σκοπό στο Θεσπρωτικό – Μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού και προσφοράς (video-pics)

Με τη συμμετοχή περίπου 400 αθλητών όλων των ηλικιών...

Σπύρος Κυριάκης: Ειδική ποσόστωση για τους μαθητές του Δήμου Πρέβεζας που συμμετείχαν φέτος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις!

Υπογράφηκε σήμερα από την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού...