Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 1:43

Σημαντική ενημερωτική δράση στο 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας περί Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας είχε την τεράστια τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει την Τετάρτη 17 Απριλίου  τον κ. Παπαδόπουλο Παναγιώτη, Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας. Η επίσκεψη του κ. Παπαδόπουλου έγινε στα πλαίσια μιας ιδιαίτερα αξιόλογης δράσης για την ομαλή μετάβαση των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, που επιμελούνται οι εκπαιδευτικοί κ. Βακαλούδη Ολγα,  κ. Καραγιάννης Θεοδόσιος,  κ. Μαυρογονάτου Δέσποινα,  κ. Πίπερη Γεωργία και  κ. Πλακοπίτη Αναστασία.

Οι μαθητές  είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τις προοπτικές των Λυκείων επιλογής τους, για ζητήματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας και επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ο κ. Παπαδόπουλος, με αμεσότητα και εύληπτο λόγο,  μετέφερε στα παιδιά τα σύγχρονα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά δεδομένα, λύνοντάς τους παράλληλα απορίες και ανησυχίες. Ενημερωμένος και καταρτισμένος είχε απαντήσεις για κάθε ζήτημα ή δίλλημα που εκφράζονταν κατά την παρουσίασή του. Άλλωστε, δεν ήταν λίγοι οι μαθητές που περίμεναν να κουβεντιάσουν μαζί του και να τον συμβουλευτούν.

Εξάλλου, αναντίλεκτα τα παιδιά καλούνται στην ιδιαίτερη περίοδο της εφηβείας να λάβουν αποφάσεις που ακόμη κι αν δεν καθορίσουν τη ζωή τους, σίγουρα θα την επικαθορίσουν. Ως εκπαιδευτικοί είμαστε κοντά τους με κάθε τρόπο για να αισθάνονται ασφαλή και να τους δείξουμε πως το μέλλον τους ανήκει. Σε αυτό το πλαίσιο, το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας οφείλει σύγκορμο να ευχαριστήσει τον κ. Παπαδόπουλο που με πολύ χαρά και  με ζέση ψυχής ταξίδεψε από τη γειτονική μας Ηγουμενίτσα για να στηρίξει τους μαθητές μας συνιστώντας για την σχολική μας κοινότητα ένα αρραγές υποστηρικτικό δίκτυο.

Θερμές ευχαριστίες

Ο Διευθυντής Δρ. Κοσμάς Κοψάρης και

οι εκπαιδευτικοί της ομάδας δράσης «Ομαλή μετάβαση στο Λύκειο»

Προηγούμενο Άρθρο

Επιτυχίες στους αγώνες τριάθλων Κ14 για τον Α.Σ ”ΕΥΖΗΝ” Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ανοίγει τις πόρτες στο κοινό το Δημοτικό Κολυμβητήριο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...