Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 14:06

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το φορολογικό έξω από τα Δικαστήρια προχώρησαν σύλλογοι και σωματεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωΐ της Τετάρτης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο με την συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων και σωματεία με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στους συγκεντρωθέντες μίλησαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας Θωμάς Γεωργίου, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Λ.ΦΟ. Πρέβεζας ο Αποστόλης Σταυρίδης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας Ανδρέας Καραμάνης.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία από τον Θωμά Γεωργίου, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, ο οποίος  υπογράμμισε την απαίτηση απόσυρσης του επίμαχου νομοσχεδίου γιατί πλήττει τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ανδρέας Καραμάνης, ανέφερε ότι οι συνέπειες του φορολογικού νομοσχεδίου είναι πολύ βαριές, οδηγώντας χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους στο λουκέτο. Τόνισε ότι αντί η κυβέρνηση να κυνηγάει τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ως φοροφυγάδες δίνοντας ταυτόχρονα φορoασυλία στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους τώρα να θεσπίσει αφορολόγητο όριο για όλους τους αυτοαπασχολούμενους.

Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Λ.ΦΟ. Πρέβεζας ο Αποστόλης Σταυρίδης αναφερόμενος προς τους, μικρούς εμπόρους, τους επιστήμονες και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης μας οι επιπτώσεις που φέρνει το νέο άδικο φορολογικό νομοσχέδιο είναι καταστροφικές με την εισαγωγή οριζόντιου τεκμαρτού εισοδήματος και ενός ολόκληρου «ψηφιακού λαβύρινθου». Μας οδηγούν στον αφανισμό.

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος, όπως τονίστηκε στην διαμαρτυρία, ενώ κοινό αίτημα όλων των σωματείων και συλλόγων είναι η απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Μόνο η συνέχιση και η μαζικοποίηση του κοινού αγώνα μας μπορεί να τους εμποδίσει να ψηφίσουν το νομοσχέδιο που μας στην καταστροφή. Να αποσπάσουμε κατακτήσεις προς όφελος των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων, καταλήγουν με ανακοίνωσή τους.

Προηγούμενο Άρθρο

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου του αλιευτικού καταφυγίου στον Μύτικα

Επόμενο Άρθρο

Πωλείται επιχείρηση καφέ στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...