Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 10:15

Σε κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Καναλίου προχώρησαν οι γονείς των μαθητών – Ζητούν την ηλεκτροδότηση του σχολείου (video)

Στην συμβολική κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Καναλίου προχώρησε το πρωΐ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εγκαταστάσεις του νέου σχολικού κτιρίου, το οποίο αν και έχει ολοκληρωθεί ακόμη δεν έχει παραδοθεί στους μικρούς μαθητές.

Σύμφωνα με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων η Περιφέρεια Ηπείρου παρέδωσε το σχολικό κτίριο χωρίς ρεύμα και αποχέτευση με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Οι γονείς περιμένουν από τον δήμο Πρέβεζας, ο οποίος ορίσθηκε ως υπεύθυνος για την ηλεκτροδότησή του να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσει να λειτουργήσει το σχολείο.

Με δήλωσή του ο σύλλογος γονέων τονίζει: ”Μετά από επαφές που είχαμε με το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο της περιοχής του Καναλίου, μας ενημέρωσαν πως έγιναν κάποιες λάθος ενέργειες σχετικά με την ηλεκτροδότηση. Ο ίδιος ο Δήμαρχος, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, μας εγγυήθηκε ότι σε πολύ σύντομο διάστημα θα είχαν τη δυνατότητα τα παιδιά μας να μπούνε στο νέο κτίριο του σχολείου.

Σήμερα, τέλη Οκτωβρίου, τα παιδιά μας συνεχίζουν να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες όπου από τα παράθυρα μπαίνουν νερά αλλά και σε κοντέινερ. Επιπλέον χρησιμοποιούν μία αίθουσα του Νηπιαγωγείου, με αποτέλεσμα οι 26 μαθητές του να στοιβάζονται σε μία αίθουσα αντί να χωριστούν σε 2 τμήματα. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει γραφειοκρατία και κάναμε υπομονή αλλά την αδιαφορία δεν μπορούμε να την καταλάβουμε”.

Προηγούμενο Άρθρο

Συμβαίνει τώρα – Τροχαίο τώρα στον Λούρο στο ύψος της Ελάτρειας

Επόμενο Άρθρο

Σπύρος Κυριάκης – Ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας με δύο επιπλέον αστυνομικούς

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...