Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 1:15

Σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές της χειρουργικής κλινικής

Ένα τροχαίο ατύχημα και ένα τυχαίο τεστ για κορονοϊό έστειλε στο σπίτι τους σε καραντίνα 7 ημερών 2 γιατρούς και 4 νοσηλευτές της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Το τροχαίο ατύχημα έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι στην Πρέβεζα, όταν μετά από σύγκρουση ενός αυτοκινήτου και ενός δικύκλου έστειλε στο νοσοκομείο τραυματισμένο το 19χρονο οδηγό του δίκυκλου.

Μετά την σειρά των εξετάσεων ο νεαρός delivery κρίθηκε σκόπιμο να κάνει εισαγωγή στην χειρουργική κλινική για περαιτέρω παρακολούθηση.

Πριν από την εισαγωγή του ωστόσο και βάση πρωτοκόλλου έκανε το τεστ για τον κορονοϊό.

Ο 19χρονος ο οποίος δεν είχε κανένα σύμπτωμα βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και έτσι κρίθηκε απαραίτητο να μπούνε σε προληπτική καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές που βρέθηκαν πιο κοντά στον τραυματία.

Επίσης ήδη οι υγειονομικές αρχές έχουν ενημερώσει όλους όσους ήρθαν σε κοντινή απόσταση με τον νεαρό άντρα την ώρα του τροχαίο, δίνοντας τους τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρης Σκανδάλης, από την πρώτη στιγμή που βγήκε το θετικό τεστ του 19χρονου, επικοινώνησε τόσο με το Νοσοκομείο Λευκάδας όσο και με το Νοσοκομείο Ιωαννίνω, προκειμένου να αποσταλούν χειρουργοί για να καλυφθούν οι εφημερίες των γιατρών που μπήκαν σε καραντίνα.

Τόσο οι υγειονομικοί όσο και όσοι ήρθα σε επαφή με τον 19χρονο, έλαβαν εντολές από τους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ και σε μια εβδομάδα θα κάνουν το τεστ, για να είναι πιο έγκυρα τα αποτελέσματα.

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακοίνωση ΔΕΗ – Αναστολή λειτουργίας καταστήματος Πρέβεζας λόγω Covid-19

Επόμενο Άρθρο

Χαρδαλιάς: Επιδημιολογικά δεδομένα και ειδικοί θα κρίνουν άρση του lockdown τα Χριστούγεννα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...