“Σε αναβρασμό τα μικρά συνεργεία – Απεργία κατά του Ψηφιακού Πελατολογίου έως και την Παρασκευή” (video)

Ημερομηνία:

spot_img

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα, Τρίτη, οι μικροί ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων, αντιδρώντας στην έναρξη εφαρμογής του νέου μέτρου του «Ψηφιακού Πελατολογίου». Το μέτρο, το οποίο προβλέπει την ψηφιακή καταγραφή όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την ΑΑΔΕ, προκαλεί έντονες αντιδράσεις στον κλάδο, καθώς – όπως υποστηρίζουν – επιβαρύνει δυσανάλογα τις μικρές επιχειρήσεις.

Στις 12 το μεσημέρι, οι επαγγελματίες του νομού συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΑΑΔΕ, διαμαρτυρόμενοι για την απότομη και χωρίς προετοιμασία εφαρμογή του μέτρου. Αντιπροσωπεία του συλλόγου παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της υπηρεσίας, παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου Γιάννη Μπούρη, ο οποίος δήλωσε τη στήριξή του στους κινητοποιημένους επαγγελματίες.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Μπεζεβέγκης, δήλωσε στο ON TV ότι το «Ψηφιακό Πελατολόγιο» επιβαρύνει υπέρμετρα τους αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι καλούνται πλέον να αναλάβουν επιπλέον γραφειοκρατικές διαδικασίες, χωρίς καμία στήριξη ή κατάρτιση. «Οι περισσότεροι από εμάς δεν διαθέτουμε εξειδικευμένο προσωπικό ή τεχνογνωσία για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις υποχρεώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απεργία αφορά το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου: συνεργεία, φανοποιεία, εγκαταστάτες συναγερμών και ηχητικών, πλυντήρια, πάρκινγκ, αλλά και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

Παρότι στόχος του μέτρου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι η βελτίωση της φορολογικής διαφάνειας, οι επιχειρηματίες του χώρου κάνουν λόγο για «ψηφιακή ασφυξία». Επισημαίνουν πως δεν υπήρξε καμία μεταβατική περίοδος, ούτε σαφείς οδηγίες για τις διαδικασίες καταγραφής, γεγονός που εντείνει την αβεβαιότητα και τους φόβους για κυρώσεις και πρόστιμα.

Το νέο μέτρο έρχεται να προστεθεί σε ένα ήδη βαρύ ψηφιακό φορτίο, όπως το myDATA και τα ηλεκτρονικά δελτία αποστολής, δημιουργώντας – όπως σημειώνουν οι επαγγελματίες – συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για όσους δεν διαθέτουν τεχνική ή λογιστική υποστήριξη.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Baby College Academy: Σημαντική επένδυση στην προσχολική εκπαίδευση της Πρέβεζας

Το Baby College μεταστεγάζεται στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του...

Μετατίθεται για την Κυριακή 30 Αυγούστου η Γιορτή της Σαρδέλας – Το Σάββατο η Βαρκαρόλα στο λιμάνι της Πρέβεζας

Η Πρέβεζα ετοιμάζεται να γιορτάσει τη Σαρδέλα και φέτος,...

Κοιμήθηκε στον πύργο του ναυαγοσώστη στην Αγράμπελη Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό καταγράφηκε νωρίς το πρωί στην παραθαλάσσια...