Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 1:54

Σβήστηκε η μεγάλη φωτιά στο Δήμο Ζηρού – Η έγκαιρη και συντονισμένη αντιμετώπισή της απέτρεψε τα χειρότερα

Σκληρή μάχη με τις φλόγες έδωσαν όλο το βράδυ πυροσβεστικές δυνάμεις, η ΛΕΚ, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες νωρίς το απόγευμα κοντά στο Δρυόφυτο του Δήμου Ζηρού και απείλησε τον οικισμό.

Το μέτωπο της φωτιάς ήταν μεγάλο και ορατό από ένα μεγάλο κομμάτι της Φιλιππιάδας, ενώ οι καπνοί “σκίασαν” τον ουρανό της Πρέβεζας.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δημήτρης Μαυρογιώργος και πολλοί ακόμη υπηρεσιακοί φορείς προκειμένου να συνδράμουν το δύσκολο έργο της πυρόσβεσης.

Πολύτιμη ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων τα οποία επιχειρούσαν έως αργά το απόγευμα. Η κατάσταση στην περιοχή είναι σήμερα πολύ καλύτερη, η φωτiά έχει σβήσει αλλά παραμένουν αναμμένες εστίες και πυροσβεστικές δυνάμεις για να προλάβουν τυχόν αναζωπύρωση, ενώ οι φλόγες έκαψαν κυρίως θαμνώδη βλάστηση.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Καύσωνας: Η αποτίμηση του καυτού 15νθημέρου – Η 23η Ιουλίου η πιο θερμή ημέρα, ποιες περιοχές «έσπασαν» το ρεκόρ της 15ετίας

Επόμενο Άρθρο

Συγχαρητήριο μήνυμα Παύλου Φραγκούλη για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...