Σαλώμη του Ρίχαρντ Στράους από την Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης

Ημερομηνία:

spot_img

Ζωντανά από την Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας, Σάββατο, 17 Μαΐου στις 8:00μμ

Οι βραβευμένες ζωντανές μεταδόσεις της Μετροπόλιταν όπερας της Νέας Υόρκης που διοργανώνει και παρουσιάζει το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και ο Δήμος Πρέβεζας, συνεχίζονται το Σάββατο στις 8:00μμ με την όπερα του Ρίχαρντ Στράους, «Σαλώμη».

Δύο από τους πιο σαγηνευτικούς λυρικούς τραγουδιστές του σήμερα – η σοπράνο Elza van den Heever και ο βαρύτονος Peter Mattei – ενώνουν τις δυνάμεις τους στο συναρπαστικό μονόπρακτο δράμα. Ο Μουσικός Διευθυντής της ΜΕΤ Yannick Nézet-Séguin διευθύνει. Ο Claus Guth, ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες όπερας της Ευρώπης, κάνει το ντεμπούτο του στη ΜΕΤ με μια εντυπωσιακή νέα παραγωγή, μεταφέροντας τη δράση από τη Γαλιλαία του πρώτου αιώνα σε ένα στοιχειωμένο βικτοριανό παλάτι.

Βασισμένη στη Βιβλική ιστορία του αποκεφαλισμού του Ιωάννη του Προδρόμου κατόπιν απαίτησης της Σαλώμης, η υπόθεση έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ. Η όπερα είναι ιδιαίτερα απαιτητική για τους λυρικούς τραγουδιστές και κυρίως ο ρόλος της Σαλώμης, ένας από τους πιο συναρπαστικούς στο ρεπερτόριο της όπερας περιέχοντας και τον διάσημο «Χορό των επτά πέπλων».

Οι μεταδόσεις γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, Περδικάρη 2 και προσφέρουν στο κοινό της Πρέβεζας μια επιλογή από τις καλύτερες παραγωγές της σεζόν.  Οι παραστάσεις, που μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους  και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Η φετινή σεζόν θα ολοκληρωθεί το Σάββατο  31 Μαΐου με τον Κουρέα της Σεβίλλης του Ροσσίνι.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και 5 ευρώ για μαθητές και φοιτητές. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2682025320.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μουσική ανοίγει τις πόρτες της Φιλαρμονικής Πρέβεζας «ΟΡΦΕΥΣ» – Δωρεάν εγγραφές για νέους μαθητές

Μια ξεχωριστή πρόσκληση προς μικρούς και μεγάλους που αγαπούν...

Αλλαγή σκυτάλης στην ΕΑΑΣ Πρέβεζας – Νέα διοίκηση με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Μπουρνάκα

Σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και συναδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το...

ΑΓΑ ΕΥΑΘΛΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Δεν έρχεσαι απλά για προπόνηση – Έρχεσαι για να αλλάξεις

🔥 ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΣΩΜΑ.🔥 ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.🔥 ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ.Η νέα αθλητική...

“Αφιερωμένο στον ένοικο των Δομών μας, για το αδόκητο “φευγιό του” στις 10 Αυγούστου 2026”

“Καλοί μου άνθρωποι,ακούστε με…. Κακός δεν είμαι! Ελάτε σιγά,σιγά να...