Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 11:13

Σέβη Κονταξή μίλησε για «Αειφόρος ανάπτυξη και Τουρισμός» στο oncamera.gr (video)

Η Σέβη Κονταξή επιστημονική συνεργάτιδα του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, με μεγάλη εμπειρία στον τομέα διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων εξηγεί στο OnCamera.gr, πως η Πρέβεζα μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα μέσα από την αλληλεπίδραση και την καινοτομία στην κοινωνία της.

Η Ιταλία και η Ελλάδα ως περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους και πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτελούν γνωστούς τουριστικούς προορισμούς. Ωστόσο, αυτό το μοντέλο του τουρισμού είναι συνήθως μαζικό και εποχιακό, το οποίο, στο πέρασμα του χρόνου, τείνει να εξαντλεί τους τοπικούς πόρους, συμβάλλοντας ελάχιστα στην τοπική οικονομία και, γενικότερα, στην ανάπτυξη των περιοχών.

Το FAME ROAD είναι ένα από τα έργα που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση κατά την πρώτη πρόσκληση του προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 2.501.940 ευρώ και στοχεύει στην αειφόρο ανάπτυξη και τον τουρισμό. Οι δράσεις του έργου βασίζονται σε τέσσερις πυλώνες (F.A.M.E.)

    • Food – Διατροφή
    • Art – Τέχνη
    • Movement – Κίνηση
    • Energy – Ενέργεια

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ

 

Προηγούμενο Άρθρο

Εκλογές στον Πολιτιστικό σύλλογο “Κομιτάτο” Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Θεσπρωτικό: Χριστούγεννα 2022

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...