Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 14:58

Ροταριανός Όμιλος: Δωρεά προς την Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρεβέζης Εις Μνήμην Ιατρού Ιωάννου Γεωργίου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 33ης επετείου από την ίδρυσή του, και σε συνέχεια σχετικών πρωτοβουλιών του παρελθόντος, ο Ροταριανός Όμιλος Πρεβέζης προχώρησε στην υλοποίηση της πρώτης φάσεως του Προγράμματός του για την διαρκή υποστήριξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρεβέζης.

Κατά την φάση αυτή πραγματοποιήθηκε η παράδοση του πρώτου μέρους της  Δωρεάς της Ιατρικής Βιβλιοθήκης του εκλιπόντος Ιατρού και Ροταριανού, μέλους εν ζωή του Ροταριανού Ομίλου Πρεβέζης, Ιωάννου Γεωργίου. Η συλλογή αυτή, η οποία περιλαμβάνει περίπου 200 επιστημονικά συγγράμματα, περιήλθε στην φροντίδα του Ομίλου μετά από την ανάλογη επιθυμία της συζύγου του εκλιπόντος, Τζούλης Γεωργίου, επίσης μέλους του Ομίλου, με σκοπό την ορθή αξιοποίησή της, ακολούθως δε και κατά συμφωνία, την δωρεά της προς την Δημοτική Βιβλιοθήκη μετά από ομόφωνη απόφαση του Ροταριανού Ομίλου.

Η παραλαβή της Δωρεάς και η υπογραφή του σχετικού Πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 25ης Νοεμβρίου ε.ε. στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, την Δωρεά καλωσόρισε και απεδεχθη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και καθ’ ύλην αρμόδιος για την Δημοτική Βιβλιοθήκη, Λεωνίδας Αργυρός, επίσης Ροταριανός και Γραμματεύς του Ομίλου κατά την τρέχουσα περίοδο, αλλά και στενός φίλος του εκλιπόντος.

Ακολουθεί η δήλωση του Προέδρου 2021-23 του Ροταριανού Ομίλου, Βησσαρίωνος Ζάχου, πΔ, κατά την παράδοση της Δωρεάς:

“Αγαπητοί μου, βλέπετε ότι στο πρώτο κιβώτιο της Δωρεάς προτάσσω ένα σπουδαίο βιβλίο με τον τίτλο “Τραύμα” κι αυτό όχι τυχαία! Το έχω κάνει διότι αυτό είναι που μας συνέβη! Ακριβώς πριν από δύο χρόνια, τον Νοέμβριο του 2020, η τοπική κοινωνία μας, όσο και ο Ροταριανός μας Όμιλος, βίωσαν αιφνιδίως μία τεράστια απώλεια. Πρόκειται για την απώλεια λογω COVID-19 του λαμπρού επιστήμονα Ιατρού, χειρουργού του Νοσοκομείου μας, Ιωάννη Γεωργίου…. Ενός εκλεκτού συμπολίτου μας, πολύ γνωστού πέραν της επιστημονικής προσφοράς του και για την πίστη κι αφοσίωσή του στις υψηλές ηθικές αρχές κι αξίες, οπως και για την έμπρακτη ανθρωπιστική δράση και προσφορά του προς την κοινωνία, την εμφανή δημοσίως, αλλά και την ολιγότερο, γνωστή όμως σε εμάς και στον Όμιλό μας.

Ο Ιωάννης Γεωργίου απεβίωσε ενώ είχε ήδη εκλεγεί ως εισερχόμενος Πρόεδρος του Ομίλου μας για την τρέχουσα περίοδο 2022-23. Για αυτό τον λόγο βρισκόμαστε σήμερα εδώ εμείς οι Ροταριανοί της Πρέβεζας, δηλαδή ως συνεχιστές της δικής του φιλοπόλιδος δράσεως. Όμως όχι μόνο για αυτό! Ταυτοχρόνως, με την παρουσία μας εδω και με την προσφορά μας υλοποιούμε την άκρως ευγενή επιθυμία της συζύγου του εκλιπόντος και Ροταριανής Συναδέλφου μας, της Τζούλης Γεωργίου, με την οποία από κοινού αποφασίσαμε να εκχωρηθεί η πλουσιώτατη Ιατρική Βιβλιοθήκη του εκλιπόντος στην

Δημοτική Βιβλιοθήκη της αγαπημένης γενέτειράς του, έτσι ώστε, η Γνώση μέσω αυτής να είναι εφεξής διαθέσιμη στο Κοινό της περιοχής μας.

Η Δωρεά εις Μνήμην Ιωάννου Γεωργίου, η οποία περιέχται σε έξη κιβώτια, αποτελείται από περίπου 200 τόμους ιατρικών συγγραμμάτων διαφόρων ειδικοτήτων. Αυτά προέρχονται από τις σπουδές του στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α. αλλά και από την διαρκή ενημέρωσή του επί των σύγχρονων εξελίξεων στο επιστημονικό πεδίο του, με έμφαση στην χειρουργική.

Κε Εκπρόσωπε του Δημάρχου, παρακαλώ να αποδεχθείτε την δωρεά μας και να την αξιοποιήσετε εις ώφελος της τοπικής κοινωνίας μας, το συντομότερο και με όποιον τρόπο εσείς θεωρείτε πρόσφορο. Εμείς από την πλευρά μας παραμένουμε στην διάθεσή σας, πιστοί στην δέσμευσή μας του Υπηρετείν Υπεράνω Εαυτού, ως μία ενεργώς φιλοπρόοδη οντότητα στην όμορφη πόλη μας!

Θερμά συγχαρητήρια για την απόφαση κι εξίσου θερμές ευχαριστίες για την ευγενή προσφορά στην αξιαγάπητη Τζούλη!

Ας αναπαύεται η ψυχή του εν ειρήνη κι ας είναι αιωνία η Μνήμη του μοναδικου κι εξαίρετου Ιωάννη!“

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Φ.Γ.Σ Πρέβεζας υποδέχεται τον Α.Σ Γιάννενα το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

Επόμενο Άρθρο

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας ανοίγει τις πύλες της στο Ιταλικό Σινεμά!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...