Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 7:04

Ρεκόρ κρουσμάτων στην Π.Ε Πρέβεζας – Αύξηση ιικού φορτίου 100% στον Δήμο Πρέβεζας

Ο σημερινός αριθμός κρουσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΕΟΔΥ για την Π.Ε Πρέβεζας, έκανε πολλούς να αναρωτιούνται αν τα νούμερα αφορούν μόνιμους κατοίκους ή αν πρόκειται για συμπολίτες μας όπου διαμένουν σε άλλες περιοχές, αλλά λόγω ΑΜΚΑ, το κρούσμα δόθηκε στην Πρέβεζα.

Και όμως σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός αυτός αφορά κατοίκους που διαμένουν μόνιμα στην Πρέβεζα, αφού σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο Δήμος της Πρέβεζας, αλλά και η περιοχή του Καναλακίου έχουν πολλά κρούσματα.

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στην εκπομπή ”ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ” στο Ράδιο Πρέβεζα 93 και τον Γιάννη Βασιλειάδη είπε:” Πραγματικά τα νούμερα είναι πρωτόγνωρα για την χώρας μας. Θα πρέπει να είμαστε όλοι μας ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα”.

Ο σημερινός αριθμός των 57 νέων κρουσμάτων αποτελεί ρεκόρ για την Π.Ε Πρέβεζας από την αρχή της Πανδημίας έως και σήμερα.

Παρόλα αυτά η Π.Ε Πρέβεζας βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο επιτήρησης 2 (κίτρινο) με το ποσοστό  θετικότητας να είναι στο 1,14%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Π.Ε Ιωαννίνων είναι 1,34%, Π.Ε Άρτας 1,38% και Π.Ε Θεσπρωτίας 0,96%.

Αύξηση στο ιϊκό φορτίο στον Δήμο Πρέβεζας

Αν και η Π.Ε Πρέβεζας βρίσκεται στο επίπεδο επιτήρησης 2, ωστόσο τα νέα για το ιικό φορτίο στον Δήμο Πρέβεζας είναι αποκαρδιωτικά, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Πρέβεζας, κάνουν αναλύσεις στα λύματα, τα ποσοστά δείχνουν αύξηση που φτάνει το 100%.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Στην Πρέβεζα ο πρώην Πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρεία του ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου

Επόμενο Άρθρο

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...