Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 16:56

Π.Ε. Ισότητας των Φύλων Ηπείρου για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου, διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών, υπενθυμίζει σε όλους μας ότι η βία είναι ένα πρόβλημα με έμφυλο χαρακτήρακαι αποτελεί κατάφωρη παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Απαιτείται επομένως δράση και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για το σχεδιασμό συγκεκριμένων παρεμβάσεων για την εξάλειψη του φαινομένου.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ηπείρου, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων και το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, οργανώνουν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Στις 11:00 π.μ. στο 1ο όροφο της Περιφέρειας Ηπείρου θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου από τους εκπροσώπους των τριών φορέων και εν συνεχεία στις 11:30 π.μ. θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια περιμετρικά της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους φορείς αντιμετώπισης των θεμάτων βίας και να εκφράσουν και τις δικές τους απορίες και απόψεις για το πολύ σοβαρό φαινόμενο που επηρεάζει ολόκληρη την κοινωνία.

Στα Ιωάννινα λειτουργεί στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας (τηλ. 2651440577).

Στην Ήπειρο, παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης, από Συμβουλευτικά Κέντρα τα οποία λειτουργούν στα Ιωάννινα (τηλ. 2651077449), στην Άρτα (τηλ. 2681077400), και στη Πρέβεζα (τηλ. 2682024444), ενώ στην τηλεφωνική γραμμή SOS15900 παρέχεται 24ωρη ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες θύματα βίας.

Προηγούμενο Άρθρο

Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας: Χωρίς ρόλο ο προσωπικός ιατρός – Συνταγογράφηση Αντιγριπικών Εμβολίων

Επόμενο Άρθρο

Ο Δήμος Πρέβεζας “ταξίδεψε” στην έκθεση Philoxenia

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...