Π.Ε. Ισότητας των Φύλων Ηπείρου για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ημερομηνία:

spot_img

Η 25η Νοεμβρίου, διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών, υπενθυμίζει σε όλους μας ότι η βία είναι ένα πρόβλημα με έμφυλο χαρακτήρακαι αποτελεί κατάφωρη παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Απαιτείται επομένως δράση και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για το σχεδιασμό συγκεκριμένων παρεμβάσεων για την εξάλειψη του φαινομένου.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ηπείρου, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων και το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, οργανώνουν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Στις 11:00 π.μ. στο 1ο όροφο της Περιφέρειας Ηπείρου θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου από τους εκπροσώπους των τριών φορέων και εν συνεχεία στις 11:30 π.μ. θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια περιμετρικά της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους φορείς αντιμετώπισης των θεμάτων βίας και να εκφράσουν και τις δικές τους απορίες και απόψεις για το πολύ σοβαρό φαινόμενο που επηρεάζει ολόκληρη την κοινωνία.

Στα Ιωάννινα λειτουργεί στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας (τηλ. 2651440577).

Στην Ήπειρο, παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης, από Συμβουλευτικά Κέντρα τα οποία λειτουργούν στα Ιωάννινα (τηλ. 2651077449), στην Άρτα (τηλ. 2681077400), και στη Πρέβεζα (τηλ. 2682024444), ενώ στην τηλεφωνική γραμμή SOS15900 παρέχεται 24ωρη ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες θύματα βίας.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3rd Digital Beach Summit: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα του 3rd Digital Beach Summit στην Πρέβεζα – Το ραντεβού ανανεώθηκε για το 2027

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα που ανέδειξε τις μεγάλες προκλήσεις...

Δήμαρχος Πρέβεζας στο 3rd Digital Beach Summit 2026: «Η Πρέβεζα διεκδικεί να είναι μέρος της μεγάλης αλλαγής»

Τον ρόλο της Πρέβεζας ως ενός σύγχρονου, εξωστρεφούς και...

CIVITEC στο 3rd Digital Beach Summit: Η Ευρώπη φέρνει την ψηφιακή συμμετοχή πιο κοντά στον πολίτη

Πώς μπορεί η τεχνολογία να κάνει τη δημόσια διοίκηση...

Γιώργος Νίτσας: «Δύο χάρτες, μία πραγματική πολιτική γης για την Πρέβεζα – Καμία δημιουργία τετελεσμένων στα Ο.Τ. 159 και 160»

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των φορέων, συμμετείχα στη σύσκεψη για...