Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 1:16

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και τα καταστήματα – Πως θα γίνει η άρση των περιορισμών

Αποκαλυπτικός για το πως και πότε θα γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό ήταν ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, με τηλεοπτική του συνέντευξη. Ο γνωστός καθηγητής, αναφερόμενος στην άρση των περιοριστικών μέτρων, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι εκτός απροόπτου, μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα μπορούμε να μιλάμε για άρση των περιοριστικών μέτρων, καθώς όπως σημείωσε, από τις 4 Μαΐου μπορούμε να περιμένουμε την άρση των μέτρων.

Όπως σημείωσε ο κ. Γώγος, «αρχικά θα ανοίξουν μικρά καταστήματα και ταυτόχρονα άρση περιορισμών κυκλοφορίας μέσα στην πόλη, όχι ταξίδια, όχι μετάβαση από το ένα μέρος στο άλλο τουλάχιστον μέχρι να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, τόνισε ότι αν το 14ήμερο μετά την άρση των περιορισμών τα αποτελέσματα δείξουν ότι είναι αυτά που θέλουμε, θα πάμε πιθανότατα τον Ιούνιο σε μεγαλύτερη άρση των μέτρων, ενώ αναφερόμενος στα σχολεία, δήλωσε ότι είναι βέβαιο ότι τα σχολεία θα ανοίξουν για την Γ’ Λυκείουχωρίς όμως να μπορεί να το προσδιορίσει χρονικά.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γώγος, τα κλειδιά για την άρση των περιοριστικών μέτρων είναι τα εξής:

  1. Απόσταση. Με αυτήν θα ζήσουμε για όσο χρειαστεί. Αν συνεχιστεί η ροή κρουσμάτων παγκοσμίως θα παραμείνει μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.
    2. Υγιεινή των χεριών.
    3. Όχι φιλιά και επαφές έτσι ώστε να αποφύγουμε την μετάδοση με τα σταγονίδια και το στόμα.
    4. Μάσκες όταν είμαστε σε απόσταση λιγότερο από 2 μέτρακαθώς και οπουδήποτε υπάρχει συνωστισμός (σε μαγαζιά, σε υπηρεσίες, σε συγκοινωνίες, καφετέριες κλπ).
Προηγούμενο Άρθρο

Η Ανάσταση του Χριστού…δια χειρός Πάνου Γαλάνη

Επόμενο Άρθρο

Βρούτσης για αναδρομικά: Θα δοθούν με βάση τα δημοσιονομικά

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...