Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 8:05

Πόσο αξιολογείται από τους αρμόδιους η υγεία των κατοίκων της Δ.Ε Θεσπρωτικού;

Αν κρίνει κανείς από τις ενέργειες των αρμοδίων αλλά και από τις παραλείψεις τους, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη διαχρονική αφαίμαξη του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού, η αποτίμηση της ζωής των κατοίκων της περιοχής κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Για ποιο λόγο όμως οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας;

Η ξεκάθαρη θέση των γιατρών, είναι πως η τακτική των μετακινήσεων που ακολουθεί ο Διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε. θα οδηγήσει σύντομα στην εκ περιτροπής λειτουργία του Κ.Υ. Θεσπρωτικού.

Αυτό αναπόφευκτα θα σημάνει κρίσιμη υποβάθμιση στην υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα αυτών που διαμένουν στα απομακρυσμένα χωριά.

Ενδεχομένως ο Διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε. να μην ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την περιοχή μας, κακώς βέβαια γιατί ο θεσμικός του ρόλος είναι να ενισχύει και όχι να αποδυναμώνει τις μονάδες υγείας δικαιοδοσίας του, αλλά τι κάνουν ως προς αυτό οι τοπικοί μας άρχοντες και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Ζηρού;

Το έχω ξαναγράψει και θα το επαναλάβω.
Ο Δήμαρχος Ζηρού συναίνεσε στη δημιουργία της Δομής προσφύγων χωρίς να εξασφαλίσει κανένα ανταποδοτικό όφελος για τον Δήμο.

Αν είχε κάνει στοιχειώδη διαπραγμάτευση με την τότε κυβέρνηση, θα είχε εξασφαλίσει, μεταξύ των άλλων, τουλάχιστον την ενίσχυση των μονάδων υγείας και των αστυνομικών υπηρεσιών του Δήμου μας.

Με αυτόν τον τρόπο, τα δύο Κέντρα Υγείας του Δήμου θα λειτουργούσαν απρόσκοπτα προσφέροντας αδιάλειπτα τις υπηρεσίες υγείας για τις οποίες προορίζονται αλλά και οι Αστυνομικές Υπηρεσίες που εδρεύουν στον Δήμο μας θα ήταν πλήρεις και θα προσέφεραν το αναγκαίο επίπεδο ασφάλειας στους Δημότες.

Δυστυχώς όμως άλλες ήταν και συνεχίζουν να είναι οι προτεραιότητες του Δημάρχου, οι οποίες όπως αποδεικνύεται, όσον αφορά την περίθαλψη και την ασφάλεια, δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες των Δημοτών.

Εξαιρετικά ανησυχητικό βέβαια είναι το γεγονός πως, παρά την αναγκαιότητα που προέκυψε από την κρίση της πανδημίας για ενδυνάμωση των μονάδων υγείας, οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι αποδέχονται να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Όλοι βέβαια κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και εκ του αποτελέσματος θα κριθούν και οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης, γι’αυτό ας έχουν υπόψη τους, πως αν δεν αλλάξουν ρότα και δεν προβούν άμεσα σε ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος, όταν έρθει η ώρα του απολογισμού ο λαός θα τους αποδώσει αυτά που τους αναλογούν και τότε θα είναι αυτοί που θα βρεθούν προ δυσάρεστης εκπλήξεως.

Προηγούμενο Άρθρο

Συγχαρητήρια και ας μας ξεχάσατε κ. Βέλλιο

Επόμενο Άρθρο

10 Ιουνίου 1961, σαν σήμερα -Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Ζαλόγγου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...