Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 3:35

Πόσα άτομα επιτρέπονται σε σπίτι στις γιορτές και στο ρεβεγιόν, τέλος στα κάλαντα

Τα Χριστούγεννα είναι κοντά και όπως φαίνεται θα γίνουν και χωρίς κάλαντα. Άλλωστε κωδικός στο 13033 για τα κάλαντα δεν υπάρχει… Δείτε πόσα άτομα επιτρέπονται σε σπίτι στις γιορτές και στο ρεβεγιόν.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά πλησιάζουν και η κυβέρνηση ανακοινώνει παράταση των μέτρων, αλλά και νέα μέτρα, ειδικά για όσους σχεδιάζουν να έρθουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό, οι οποίοι θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα 10 ημερών. Ταυτόχρονα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στο πόσα άτομα επιτρέπονται στο σπίτι για τις γιορτές και το ρεβεγιόν.

Όπως ανακοινώθηκε κλειστά θα παραμείνουν έως και τις 7 Ιανουαρίου τα σχολεία, η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια αλλά και οι αθλητικές δραστηριότητες, πλην των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ελληνικών ομάδων.

Παρατείνονται μέχρι την ίδια ημέρα και ώρα οι απαγορεύσεις στη μετακίνηση εκτός νομού και τις συναθροίσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα καθώς και οι κανόνες για την τηλεργασία.

Επίσης θα ισχύουν κανονικά τα SMS στο 13033.

Όσον αφορά τα κομμωτήρια, τις εκκλησίες και το λιανεμπόριο, ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της εβδομάδας,

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην ατομική ευθύνη των πολιτών, ενόψει των εορτών τονίζοντας ότι «θέλουμε μείωση του επιδημιολογικού φορτίου. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να δούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Κλειδί η αποφυγή των συναθροίσεων».

«Ισχυρή, παραμένει η σύσταση των συναθροίσεων με μια ακόμη οικογένεια ή το πολύ εννέα άτομα», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά εάν θα ισχύσει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ειδικά για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι κάτι που θα το εξετάσουμε τις επόμενες ημέρες.

Όπως φαίνεται λοιπόν θα κάνουμε γιορτές με μία ακόμη οικογένεια στο σπίτι.

Επίσης θα είναι μια οικογένεια που μένει κοντά μας, καθώς δεν γίνεται να μετακινηθούμε εκτός νομού.

Τα Χριστούγεννα είναι κοντά και όπως φαίνεται θα γίνουν και χωρίς κάλαντα. Άλλωστε κωδικός στο 13033 για τα κάλαντα δεν υπάρχει…

Πηγή:ieidiseis.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Κορονοϊός : 1.251 νέα κρούσματα και 89 θάνατοι – Στους 600 οι διασωληνωμένοι

Επόμενο Άρθρο

Καταβληθήκαν 101 εκ. ευρώ για Δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα του ΟΑΕΔ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...