Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 22:18

Πως θα ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου – Τι θα συμβεί με Γυμνάσια και Λύκεια

Και επίσημα πλέον το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Μάλιστα οι δάσκαλοι καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ενώ θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα η λειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων.

Όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός είναι η διαφορετική ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των μαθητών καθώς και οι χρήση περισσοτέρων εισόδων σε όποια σχολικά συγκροτήματα υπάρχουν.

Παράλληλα έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό ενώ ισχύουν όλα τα μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά., και βεβαίως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας: Κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει τη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων) από τη Δευτέρα 11/1/2021. Επίσης ανακοινώνεται η συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων από την ίδια ημερομηνία. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα ανωτέρω σχολεία καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία την Παρασκευή 8/1/2021 (δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση την 8/1/2021). Όσον αφορά τα γυμνάσια και τα λύκεια, ξεκινούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 8/1/2021 και η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών θα ληφθούν επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό αναφορικά με δύο κυρίως ζητήματα:

Προηγούμενο Άρθρο

Ως πότε η οργή των πολιτών θα συγκρατείται από τον φόβο και την μελαγχολία; του Γιάννη Στέφου

Επόμενο Άρθρο

Πράσινο φως για την επένδυση στο Σκορπιό, τι έργα προβλέπεται να γίνουν

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Ενημέρωση σχετικά με νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινείται ως δήθεν επιστολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με […]