Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 0:33

Πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Ήπειρο στην φωτιά της Λυγιάς – Απειλήθηκαν σπίτια

Τεράστια φωτιά συνεχίζει και καίει δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή της Λυγιάς με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν αγώνα, προκειμένου να την κρατήσουν μακρυά από τα σπίτια.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν της μια το μεσημέρι και πήρε γρήγορα διαστάσεις, αφού οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι δυνατοί.

Ο πυκνός καπνός μάλιστα με την βοήθεια των ανέμων κάνει αισθητή την πύρινη λαίλαπα τόσο από το Καναλάκι όσο και από την Πάργα.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Παραμυθιά την Πάργα, το θεσπρωτικό και την Φιλιππιάδας βρίσκονται ήδη στην περιοχή.

Περισσότερα από 15 οχήματα και 40 πυροσβέστες βρίσκονται εκεί και κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απειλήθηκαν πολλά σπίτια, με την φωτιά να σβήνει από τους πυροσβέστες κυριολεκτικά στις αυλές των σπιτιών.Κάτοικοι και εθελοντές των περιοχών βοηθούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ σημαντική βοήθεια προσφέρει και ο Δήμος Πρέβεζας με οχήματα και προσωπικό. Στο σημείο και ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Νίκος Παππάς.

Ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας Γιώργος Γκούμας μιλώντας στο onrpevezanews.gr κάνει έκκληση σε όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανάβουμε φωτιές προκειμένου να κάψουμε χόρτα και κλαριά, καθώς ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι τεράστιος.

Μάλιστα προς ενίσχυση των δυνάμεων που ήδη βρίσκονται στην περιοχή ανακλήθηκαν όλες οι άδειες και τα ρεπό των πυροσβεστών με πολλούς εξ αυτών να πηγαίνουν ήδη στο σημείο.

Περισσότερα σε λίγο…


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Πανεπιστήμια: Παράταση στις θητείες Πρυτάνεων, σαρωτικές αλλαγές

Επόμενο Άρθρο

Στην Πρέβεζα το Συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Μ.Μ.Ε

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό Πολιτισμού πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Ιωάννου και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης

Στράτος Ιωάννου: Συνεχίζουμε συντονισμένα τις ενέργειες για την ανάδειξη του […]