Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 5:46

Πρώτη στην Ήπειρο η Πρέβεζα σε εμβολιασμούς – Ξεπέρασε το 60% του πληθυσμού

Μπορεί η Π.Ε Πρέβεζας να άργησε να μπει το κυνήγι της ”Ελευθερίας” κατά του κορονοϊού, καθώς υπήρχαν προβλήματα διαδικαστικά, ωστόσο η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική, αφού οι υπεύθυνοι τόσο του Νοσοκομείου, όσο και των Κέντρων Υγείας ενήργησαν γρήγορα και άλλαξαν τα πάντα.

Στο Νοσοκομείο δημιουργήθηκαν έως και 4 εμβολιαστικές γραμμές (3 pfizer – 1 johnson & jonhson), ενώ υπήρχαν και Κ.Υ είτε με astra zeneca είτε pfizer, που εμβολίαζαν καθημερινά εκατοντάδες κατοίκους.

Μάλιστα στην Π.Ε Πρέβεζας ήρθαν πάρα πολλοί και από γειτονικές περιοχές προκειμένου να εμβολιαστούν πριν την έναρξη του καλοκαιριού.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Πρέβεζα έχει και το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων υγειονομικών τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη Περιφερειακή Ενότητα της Ηπείρου.

Αν και η Π.Ε Πρέβεζας τον Ιούλιο αλλά και τον Αύγουστο ήταν με το ένα ”πόδι” να μπει σε τοπικό Lockdown, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων καθημερινά, ωστόσο δεν έγινε και συνεχίζει να δίνει καθημερινά τη μάχη της ενάντια στην Πανδημία.

Παρόλα αυτά βρίσκεται όπως η Π.Ε Άρτας και η Π.Ε Θεσπρωτίας στην ”πορτοκαλί” ζώνη βάση του χάρτη του ΕΟΔΥ, με τάσεις αποκλιμάκωσης και πτωτική τάση κρουσμάτων.

Η Π.Ε Ιωαννίνων βρίσκεται στην ”κίτρινη” ζώνη όπως φαίνεται στον χάρτη του ΕΟΔΥ.

Πρώτη η Πρέβεζα στους εμβολιασμούς

Τα ευχάριστα νέα όπως προαναφέραμε είναι ότι η Π.Ε Πρέβεζας βρίσκεται στην πρώτη θέση εμβολιασμών στην Ήπειρο, ενώ ήδη έχει ”σπάσει” το φράγμα του 60% σε σχέση με τις άλλες τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Πιο συγκεκριμένα στην Π.Ε Πρέβεζας πλήρως εμβολιασμένοι είναι το 60,84% του πληθυσμού, ενώ την πρώτη δόση έχει κάνει το 63,70%.

Στην Π.Ε Θεσπρωτίας πλήρως εμβολιασμένοι  είναι σε ποσοστό 56,11%, ενώ με πρώτη δόση το 55,97%.

Στην Π.Ε Ιωαννίνων πλήρως εμβολιασμένοι έχουν φτάσει στο 51,22% του πληθυσμού και με πρώτη δόση το 49,18%, ενώ τέλος στην Π.Ε Άρτας πλήρως εμβολιασμένοι είναι το 55,77% των μονίμων κατοίκων και με μια δόση το 53,77%.

Προηγούμενο Άρθρο

Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή του 29χρονου Τάσου Κόπανου

Επόμενο Άρθρο

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (06/09-12/09/2021)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...