Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 13:35

Πρώτη Γενική Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Πρέβεζας μετά την πανδημία του κορωνοΐού

Η πρώτη μετά την πανδημία του κορονοϊού Γενική Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο θέμα της πανδημίας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μπροστά σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση ως χριστιανοί καλούμαστε να αναζητήσουμε τα βαθύτερα αίτια της δοκιμασίας. Ιδιαίτερη αναφορά δε, έκανε στις επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία στον εκκλησιαστικό χώρο και κυρίως στη Θεία Ευχαριστία αναλύοντας δογματικά το περιεχόμενο του και τις λυτρωτικές προεκτάσεις που έχει για τους πιστούς.

Ειδικότερα αναφερόμενος στο ζήτημα της Θείας Κοινωνίας τόνισε ότι η ένωση Χριστού και ανθρώπου η οποία επιτυγχάνεται με την συμμετοχή στο μυστήριο αυτό, είναι μεγαλύτερη από κάθε επίγεια ένωση ή συνάφεια καθώς ο Χριστός συμπλέκεται με το “είναι” του ανθρώπου. “Η μεταβολή του Άρτου και του Οίνου της Θείας Ευχαριστίας δεν είναι συμβολική αλλά οντολογική και πραγματική” είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, ενώ μετά το τέλος της ομιλίας του οι εφημέριοι ενημερώθηκαν για υπηρεσιακά θέματα.

Προηγούμενο Άρθρο

Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας: ”Μεγάλη προσοχή στους επιτήδειους που υποδύονται τους γιατρούς”

Επόμενο Άρθρο

Νέο τοπικό πολεοδομικό σχέδιο θα αποκτήσει ο Δήμος Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...