Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 13:45

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Ένταξη Νεοφυών Καινοτόμων Γυναικείων Επιχειρηματικών Ομάδων και Νεοφυών Καινοτόμων Γυναικείων ΜμΕ στη Θ.Ε.Α.

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας σε συνεργασία με τη  Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του Ε.Β.Ε.Α. και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών – Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε. απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε νεοφυείς καινοτόμες γυναικείες επιχειρηματικές ομάδες και νεοφυείς καινοτόμες γυναικείες ΜμΕ να υποβάλουν αίτηση για την ένταξή τους στη δομή της “Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α.” του “Κέντρου Επιχειρηματικότητας – Κωνσταντίνος Μίχαλος”.

Ποιους αφορά:

• Νεοφυείς καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες στις οποίες τα μέλη τους αποτελούνται από γυναίκες σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.

• Νεοφυείς καινοτόμες ΜμΕ με γυναίκες ιδρύτριες ή και συνιδρύτριες, καθώς και επιχειρήσεις στις οποίες οι γυναίκες κατέχουν την πλειοψηφία των μεριδίων/μετοχών της επιχείρησης και συμμετέχουν με ποσοστό πάνω από το 50% στην εκτελεστική διοίκηση/διαχείριση της επιχείρησης.

Ειδικότερα:

• Κάθε νεοφυής γυναικεία επιχειρηματική ομάδα και νεοφυής καινοτόμος γυναικεία ΜμΕ αναλαμβάνει τη δέσμευση συμμετοχής στα προγράμματα και τις δράσεις της Θερμοκοιτίδας στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους συμβούλους και τους μέντορες αυτής, ώστε να παρακολουθείται η πρόοδός της, στην περίοδο της ανάπτυξης της επιχειρηματικής της ιδέας ή της ανάπτυξης της επιχείρησης της.

Υποστηρικτικές Υπηρεσίες

Πρόγραμμα Υποστήριξης

Η Θ.Ε.Α. παρέχει στις νεοφυείς γυναικείες επιχειρηματικές ομάδες και στις νεοφυείς καινοτόμες γυναικείες ΜμΕ, που θα ενταχθούν στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, τις παρακάτω υπηρεσίες:

  1. Συμβουλευτικές υπηρεσίες (business planning, marketing planning, νομικά, λογιστικά θέματα κ.ά.).
  2. Εξειδικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης/κατάρτισης.
  3. Ενέργειες δικτύωσης για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομάδων.
  4. Πρόσβαση  σε χώρους συναντήσεων στο κτήριο της Θερμοκοιτίδας.

Πρόγραμμα Φιλοξενίας

Η Θ.Ε.Α. παρέχει στις νεοφυείς γυναικείες επιχειρηματικές ομάδες και στις νεοφυείς καινοτόμες γυναικείες ΜμΕ, οι οποίες θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας της, τις παραπάνω υπηρεσίες, καθώς και:

  1. Φιλοξενία των ομάδων στους χώρους της Θερμοκοιτίδας.
  2. Σύγχρονο περιβάλλον λειτουργίας με κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους γραφείων, χώρους συναντήσεων και κοινόχρηστους χώρους.
  3. Σύγχρονες υποδομές και παροχή εξοπλισμού.
  4. Υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας και γραμματειακής υποστήριξης.
  5. Επιπρόσθετα, εξασφαλίζεται η κάλυψη παγίων λειτουργικών δαπανών,   αναλωσίμων και λοιπών εξόδων.

Οφέλη

Τα οφέλη που εξασφαλίζουν όλες οι νεοφυείς γυναικείες επιχειρηματικές ομάδες και οι νεοφυείς καινοτόμες γυναικείες ΜμΕ από τη συμμετοχή τους στη Θ.Ε.Α., περιλαμβάνουν:

  • Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα διοίκησης, μάρκετινγκ – προώθησης πωλήσεων, νομικών και φοροτεχνικών θεμάτων κ.ά.
  • Προώθηση συνεργειών μεταξύ των επιχειρηματικών ομάδων.          
  • Υποστήριξη για την πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια που αφορούν στη χρηματοδότηση της νεοφυούς επιχείρησης.
  • Συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια.
  • Δράσεις επιχειρηματικής δικτύωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  • Διαμόρφωση κοινών ενδιαφερόντων και στόχων σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Αίτηση

Στην ιστοσελίδα www.theathensincube.gr θα βρείτε την αίτηση υποβολής  πρότασης για την ένταξη στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α., τα κριτήρια αξιολόγησης, καθώς και τις οδηγίες για την συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες ή τυχόν διευκρινίσεις που θα χρειαστείτε, μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail info@theathensincube.gr  και στα τηλέφωνα της Γραμματείας της Θ.Ε.Α.:   211 1036904, 211 1036958 από τις 8:00 π.μ. έως και τις 15:00 μ.μ.

Προθεσμία Υποβολής

Οι Αιτήσεις Υποβολής Πρότασης μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την 28η  Απριλίου, 2023.

Προηγούμενο Άρθρο

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου: «Βελτίωση υποδομών στην περιοχή Ελευθεροχωρίου Φιλιππιάδας» προϋπολογισμού 380.000 ευρώ

Επόμενο Άρθρο

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ηπείρου με αποστολή Γερμανών βουλευτών

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...