“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

Ημερομηνία:

Τους μαθητές και τα Σχολεία που συμμετείχαν στον 2ο Μαραθώνιο Ανακύκλωσης που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ζηρού, στο πλαίσιο του Followgreen, βράβευσε την Πέμπτη 02 Ιουνίου 2022, ο Δήμαρχος Ζηρού, Νικόλαος Καλαντζής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αύλιο χώρο του Δημαρχείου του Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα.

Στον φετινό, Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, συμμετείχαν 1.625 μαθητές από 21 Σχολεία του Δήμου Ζηρού, οι οποίοι ανακύκλωσαν πάνω από 1.200 κιλά υλικών.

Τα Σχολεία έλαβαν επαίνους συμμετοχής, βραβεία και δώρα για τις σχολικές μονάδες, που προσέφεραν οι χορηγοί της δράσης.

Ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Καλαντζής, συνεχάρη τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την ανταπόκριση και συμμετοχή σε αυτή τη συλλογική δράση και τους προέτρεψε να συνεχίσουν δυναμικά για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Ζηρού σημείωσε: «Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την ανακύκλωση και συμμετείχαν στη δράση του Σχολικού Μαραθωνίου “Πάμε ανακύκλωση 2021-2022”. Η βράβευση Σχολείων του Δήμου μας έρχεται για να επαινέσει αλλά και να αναδείξει μία σημαντική και συλλογική προσπάθεια, με πρωτεργάτες και πρωταγωνιστές τους μικρούς μαθητές.

Η ανταπόκριση δεν είναι μόνο απόλυτα ικανοποιητική, αλλά και ελπιδοφόρα.

Εδραιώνει την ελπίδα όλων μας για ένα καλύτερο μέλλον όχι μόνο για τον τόπο και τη χώρα μας αλλά και για τον πλανήτη, όπου δεν θα σπαταλιούνται οι φυσικοί πόροι του, αλλά θα αντιμετωπίζονται με σεβασμό.

Πρέπει να γίνει κτήμα και κατανοητό σε όλους ότι δράσεις όπως η ανακύκλωση συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη από περιβαλλοντική, οικονομική αλλά και κοινωνική σκοπιά, καθώς αποτελούν την πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε εκπρόσωπος από την Αειφορική Ηπείρου ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές και τους προσκάλεσε στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της ανακύκλωσης.

Ο κος Δημήτρης Παπασωτηρίου εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) μετέφερε το δικό του μήνυμα, συγχαίροντας την εντυπωσιακή προσπάθεια των μαθητών, επιπλέον αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για το μέλλον με στόχο ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για την ανακύκλωση του Δήμου”.

Υποστηρικτές της δράσης ήταν η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και η Αειφορική Ηπείρου, τους οποίους και ευχαριστούμε.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γυμνάσιο Λούρου: Μαθητές «Ενεργοί Πολίτες» στο Δημαρχείο με προτάσεις για την τουριστική προβολή του τόπου

Την Παρασκευή 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσκεψη...

Σπύρος Κυρικάκης: Προκήρυξη 4θέσεων Ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας η προκήρυξη 4επί θητεία...

Μικρός και Στοχευμένος Ανασχηματισμός στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πάργας

Μετά την παραίτηση αντιδημάρχου, προχωρούμε σήμερα σε έναν μικρό...

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (10 Μαϊου – 16 Μαϊου 2026)

Η ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ του π. Δημητρίου Μπόκου Στη συνομιλία...